Concentratie nodig? Gebruik deze vier tips

by Redactie

Je bent op een punt waarop je werk moet doen, maar je hebt eigenlijk niet zo veel concentratie. Toch wil je ermee bezig, dus je gaat wel aan de slag, maar je komt maar niet verder. De concentratie is erg ver te zoeken. Hoe los je dit op? De volgende tips zijn erg behulpzaam als je op zoek bent naar die boost van concentratie, zodat je nog even in een korte tijd de laatste taken op je to-do lijst af kan ronden.

1) Schrijf alles op

Lijstjes! Als je werk gedaan wil krijgen, zijn lijstjes je allergrootste vriend. Door alles op te schrijven, zie je een duidelijk overzicht van de taken die je hebt. Aan de ene kant motiveert dit, want misschien schrik je wel van de hoeveelheid werk die je nog moet doen. Daarnaast is het enorm fijn om dingen af te kunnen strepen. Ook zorgt het voor overzicht en kun je op deze manier rust creëren in je hoofd. Als je hard aan de bak moet, is dat zeker iets wat je nodig hebt.

2) Creëer de juiste omgeving

De omgeving waarin je werkt, is wellicht nog wel een van de belangrijkste dingen voor het krijgen van concentratie. Misschien merk je wel dat een rommelige ruimte ook zorgt voor onrust in het hoofd, terwijl een nette ruimte je juist rust brengt. Zorg dus voor een nette maar ook rustige omgeving. Een omgeving zonder afleiding en zonder lawaai om je heen. Alleen dan kun je pas echt je volledige aandacht richten op het werk. Steek een paar lekkere geurkaarsen aan en kom tot rust.

Lees ook:  Belastingvrij geld schenken: dit zijn de regels

3) Geen cafeïne

Vaak als mensen werk gedaan moeten krijgen en ze dit snel willen doen, drinken ze een kop koffie of energydrank om zo de nodige energie te krijgen. Misschien werkt dit voor bepaalde mensen heel goed, maar over het algemeen doet zo’n drankje meer kwaad dan goed. Je wordt er misschien actief van, maar dat geeft jouw hoofd ook de mogelijkheid om juist van het onderwerp af te dwalen en in je hoofd honderd andere dingen tegelijk te doen. Dat is dus ook zeker niet ideaal.

4) Gun jezelf een pauze

Als je veel werk moet doen, doe je het het liefst allemaal achter elkaar en zeker als je in de flow raakt. Toch is het slim om regelmatig pauzes te nemen. Je moet je brein niet uitputten en ervoor zorgen dat je op een gegeven moment helemaal op bent. Zet bijvoorbeeld wekkers om het uur o.i.d. en neem dan een korte pauze.

Foto header via iStock, credits: YurolaitsAlbert

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy