5 x healthy & biologische hotspots in Amsterdam en omgeving

5 x healthy & biologische hotspots in Amsterdam en omgeving

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: het belang van goed voor jezelf zorgen. Hetgeen wat we als eerst vergeten als we druk zijn, ons chaotisch voelen of niet lekker in ons vel zitten. Gezond eten is een essentieel onderdeel van goed voor jezelf zorgen. Daarom zochten wij restaurants voor je op, waar je gezonde, eerlijke en energyboost-lunches kunt afhalen. Hopelijk genieten we snel weer van deze lunches op het terras, maar voorlopig wordt het toch echt afhalen. Maak er thuis een feestje van, zorg goed voor jezelf en bouw weerstand op.

ANNA HAEN

Een plek waar je overladen wordt door rust, groen en vers eten. Anna’s lunches worden gemaakt van duurzame streekproducten, waar je de kwaliteit meteen van proeft. Denk bijvoorbeeld aan verse groentesappen, wisselende salades en boerenkoolburgers. Wanneer je in de buurt van Abcoude bent, is Anna Haen het bezoeken echt de moeite waard. De plek waar je deze hele lockdown al naar op zoek bent.

BATAAT

Bij Bataat (voorheen Beter & Leuk) wordt, zo goed als, alles zelf bereid. Koken wordt zoveel mogelijk gedaan met bio-, seizoens- en lokale producten. Je haalt hier je glutenvrije en vegan lunch. Bataat gelooft dat een gezonde levensstijl het leven zoveel mooier maakt. Iets waar wij ook volledig achterstaan, waardoor Bataat een plekje in deze lijst verdient.

BENJI’S

Benji’s, ook wel ‘The Urban Jungle’. Wanneer je langs deze parel loopt, is het extra confronterend dat je hier niet even mag plaatsnemen in deze tijd. De restaurants van Benji’s zien er stuk voor stuk tropisch uit. Zij creëerden de Bali island-vibe, waar je na het eten helemaal niet meer weg wil. Benji’s heeft een grote menukaart, met allemaal groene, verse producten. Van de Buddha bowl, tot de falafel wrap en van de smashed avo tot de sugar waffle. Er is genoeg waar je heel gelukkig van wordt.

Lees ook:  Smakelijke fun met Berlin Food Tours

VENKEL

De kracht van Venkel? Alles wordt gemaakt met groenten van biologische boeren uit de buurt. Boeren die zij hebben leren kennen en van wie zij weten hoeveel liefde en aandacht ze in hun oogst steken. De groenten worden aangevuld met lokale producten, gemaakt door mede-Amsterdammers. De producten worden gecombineerd tot bijzondere maaltijdsalades, met een eigenzinnig karakter. Dat wil je toch gelijk proeven…

SLA

SLA is the place to go. Een biologische saladebar, waar je seizoensgebonden salades, sappen en soepen haalt. SLA’s liefde voor groen gaat verder dan de smaken op je bord. Zij gebruiken alleen de beste onbewerkte ingrediënten, onbespoten geteeld en duurzaam ingekocht. Alles voor een kleine impact op de wereld en een grote impact op jezelf.

Foto header via iStock, credits: Manuel Tauber-Romieri

0 comments on “5 x healthy & biologische hotspots in Amsterdam en omgeving

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *