3 x interieurtips en inspiratie voor wat harmonie in huis

3 x interieurtips en inspiratie voor wat harmonie in huis

Opgeruimd staat netjes zeggen ze altijd. Maar voelt je huis ook harmonieus aan? Tussen het plafond en de vloer zitten heel wat verborgen tips waar jij gebruik van kunt maken. We gingen op zoek naar wat inspiratie en tussen alle Pinterestborden en Instagram posts in, vonden we eindelijk een interieur wat aansloot op mijn ideeën. Neutrale kleuren, natuurlijke materialen, veel licht – zonder dat het saai is of almaar hetzelfde. En het mooie is: iets vergelijkbaars (met harmonie) in je eigen huis creëren, is eenvoudiger dan het lijkt! 3 tips:

1) Lijnen en richtingen

Begin bij de basis. Volg de lijnen van je ramen, muren en vloeren om meer ruimte te creëren. Zet een bank parallel naast de muur en het oogt rustig en ruim, zet het fauteuil er dwars tegen, en je creëert juist een knus, afgezonderd (maar ook kleiner!) hoekje. Volg deze regel niet alleen met meubels. Nee, ook met patronen en decoratie. Zo zie je dat een visgraatpatroon van een houten vloer vaak de lengte van de woonkamer volgt.

2) Van plint tot plafond

Waar veel mensen zich op verkijken is het belang van plinten! Plinten vallen vaak bijna niet op in het interieur, maar denk ze weg en het is een wereld van verschil. Plinten bepalen, ook vaak zonder dat je het doorhebt, de sfeer in je ruimte. En er is keuze genoeg, hoog, laag, klassiek, modern, ga zo maar door.

3) Ruimtelijk meubilair

Waar zet je dan je meubels neer? Voor veel mogelijk harmonie en rust, is het het beste om voor zogenaamde ‘dichte’ meubels te kiezen. Het voordeel is niet alleen dat het rustiger oogt, maar ook dat je het minder vaak hoeft af te stoffen. Minimalisme is de rode draad. Zorg voor accenten in de decoratie en speel met een kleur in plaats van een heel pallet. En laat deze kleur vervolgens wel terugkomen in de rest van de ruimte.

Lees ook:  Kindvriendelijke meubels met een Russisch tintje

En een van de belangrijkste eyeopeners op het gebied van interieur: je kan ook de ruimte tussen meubels als ‘meubilair’ zien. Oftewel: wees je bewust van de negatieve ruimte. Waar dicht meubilair dus mooi staat, wil je wel open deuren, ramen en tussenruimtes, om de negatieve ruimte te accentueren.

Foto header via iStock, credits: Artjafara

0 comments on “3 x interieurtips en inspiratie voor wat harmonie in huis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *