Weg met goede voornemens, zo stel je jouw glasheldere doelen voor 2021

Weg met goede voornemens, zo stel je jouw glasheldere doelen voor 2021

2021, nieuwe ronde, nieuwe kansen. ‘New year, new me.’ Aan het begin van het jaar vliegen de goede voornemens je om de oren. De een roept dat hij gaat stoppen met roken, de ander roept dat hij dit jaar wil afvallen en nu echt heel hard gaat sporten. Interessant weetje, de meeste goede voornemens belanden in de maand januari al in de prullenbak. Hoe dat komt? Gebrek aan commitment, er is geen noodzaak, je wil het niet écht, je denkt dat andere van je verwachten dat dit een goed voornemen is of de wilskracht is er simpelweg niet. In dit artikel lees je waarom doelen stellen wél werkt en hoe je doelen stelt. Weg met de goede voornemens, 2021 is het jaar om je doelen te behalen.

Wat wil je echt?

De voornaamste reden waarom goede voornemens niet werken is een gebrek aan commitment. We roepen veel, willen veel, maar het echt doen komt er vaak niet van. Een doel behaal je alleen als je een extreem verlangen hebt of er noodzaak is. De eerste vraag die je jezelf kunt stellen voordat je een doel stelt: wil ik dit wel écht? Als je het namelijk niet echt wil, heeft het ook geen zin om dit doel te stellen. Het is zonde van je tijd om bezig te zijn met iets waar je helemaal niet gelukkig van gaat worden. Stel jezelf dus altijd deze vraag bij het formuleren van een doel, om helderheid en focus voor jezelf te krijgen.

Focus

Schrijf je doelen op en hang ze in het zicht. Zo word je iedere dag herinnerd aan de doelen die je jezelf hebt gesteld. Maar alleen het formuleren op schrijven van doelen is natuurlijk niet genoeg. Om een doel te bereiken, is er een route nodig. Stel jezelf de vraag: wat is er nodig om mijn doel te bereiken? Schrijf de stappen uit, kijk wie/wat je nodig hebt om je doel te bereiken en wat de eerste stap gaat zijn naar het behalen van jouw doel. Wat hierbij ook belangrijk is, is om duidelijk te hebben wat je vooral niet meer moet doen om jouw doel te behalen. Niets moet je in de weg staan om je doel te behalen, als je het écht wil.

Lees ook:  Cappuccino en ik: een persoonlijk koffie drieluik

Visualiseer

Om helderheid te creëren is het belangrijk om je einddoel voor je te zien. Wanneer je ergens naar toe gaat met de auto, weet je ook wat de eindbestemming is. Zonder eindbestemming kom je niet op de plek waar je zijn wil. Zie dus in gedachten voor je hoe jouw einddoel eruit ziet en visualiseer dit. ’s Ochtends wanneer je wakker wordt en ’s avonds wanneer je in bed ligt. Je doelen worden in je onderbewustzijn gemanifesteerd, zodat je mind er mee aan de slag gaat. Alle doelen die je kunt bedenken in je gedachten zijn haalbaar. Vertrouw op jezelf en op de weg die je gaat uitstippelen. Zo wordt 2021 jouw jaar.

Foto header via iStock, credits: oatawa

0 comments on “Weg met goede voornemens, zo stel je jouw glasheldere doelen voor 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *