Knutselen voor volwassenen in corona tijden: diamond painting

Knutselen voor volwassenen in corona tijden: diamond painting

Met diamond painting kun je zelf prachtige creaties maken. Je gebruikt kleine diamanten om een afbeelding te creëren waar je later nog van kunt genieten. Wanneer je diamond painting klaar is heb je namelijk een kunstwerkje in handen dat je zelf gemaakt hebt. Niet voor niets is het dan ook een hele geliefde hobby geworden. Veel anderen vinden hiermee al meer rust, focus en afleiding. Lijkt deze hobby je ook wel wat? Lees dan verder, we vertellen je alles over het maken van kunstwerken met behulp van de kleine diamanten.

Aan de slag met diamond painting

Diamond painting is een leuke, rustgevende hobby waarmee je iets moois kunt creëren. Je plakt hierbij kleine synthetische kristallen op een canvas om een afbeelding te maken. Vaak kun je kiezen uit ronde of vierkante diamanten. Ronde diamanten zijn makkelijker in gebruik en geschikt voor beginners, terwijl vierkante diamanten een nog mooiere mozaïeklook geven.

De diamanten die je kiest ga je plakken op een fluwelen canvas. Het canvas waarop je werkt is bedrukt met de afbeelding die je gaat maken. Er zijn vakjes zichtbaar met daarin symbolen die passen bij de kleurcode van een zakje diamanten. Zo weet je zeker welke kleur diamant op welke plaats geplakt moet worden. De diamantjes kun je oppakken met een speciale pen zodat je makkelijk te werk kunt gaan. Wanneer alle diamanten in de juiste vakjes geplakt zijn, heb je een schitterende afbeelding gecreëerd.

Keuze uit verschillende afbeeldingen

Er zijn ontzettend veel afbeeldingen om uit te kiezen wanneer je gaat beginnen. Dit betekent dat er voor iedereen wel een geschikte afbeelding te vinden is, maar ook dat je nog heel veel mooie creaties in de toekomst kunt gaan maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een diamond painting met bloemen, een mandala, een kerstthema of diverse diersoorten, zoals een vlinder, hond of wolf? Je kunt er zelfs voor kiezen om een eigen foto te gebruiken, zodat je een persoonlijk exemplaar kunt gaan maken.

Lees ook:  Arty groen(t)e bisectie

De voordelen van diamond painting

Diamond painting is een hobby die verschillende voordelen kan bieden. Je bent hiermee namelijk creatief bezig en neemt even wat tijd voor jezelf. Door jezelf te focussen op je kunstwerk kan stress, angst of onrust verminderd worden. Zelfs wanneer je klaar bent kun je nog voordelen ervaren. Je hebt nu namelijk een mooi schilderij voor in huis. Het kan prima als decoratie opgehangen worden, zodat je er nog vaak met trots naar kunt kijken.

Zelf beginnen met diamond painting

Klinkt diamond painting als een geschikte hobby voor jou? Dan kun je vast niet wachten om ook aan de slag te gaan. Via Diamond Painting Kits kun je pakketten kopen om zelf mooie schilderijen te gaan maken. Je komt een aanbod tegen met heel veel verschillende afbeeldingen om uit te kiezen. Je hebt natuurlijk ook de optie om een eigen foto te gebruiken. De diamanten die bij ieder pakket geleverd worden zijn van goede kwaliteit en schitteren nog meer dan ooit tevoren. Zo weet je zeker dat je straks een prachtig resultaat zult hebben wanneer je klaar bent met jouw diamond painting.

Foto header via iStock, credits: HappyNati

0 comments on “Knutselen voor volwassenen in corona tijden: diamond painting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *