Je thuiswerkplek een sfeer-boost geven doe je zo

Je thuiswerkplek een sfeer-boost geven doe je zo

De aankomende weken zullen vele van ons vooral thuis aan het werk zijn. Dit vraagt het nodige aanpassingsvermogen. Niet iedereen is namelijk fan van thuiswerken. Naast de standaard tips over het belang van je ’s ochtends aankleden net als gewoonlijk, een wandeling maken tijdens je pauze of een goede planning maken, kunnen meubelstukken en accessoires erg bijdragen aan het creëren van een fijne thuiswerkplek. We nemen je mee in de wereld van het thuiswerken en delen onze vondsten. Met deze tips verhoog je je productiviteit en krijgt je thuiswerkplek een flinke sfeer-boost.

Het belang van licht

Goede verlichting op je werkplek is echt key. Voldoende licht verhoogt namelijk je productiviteit. De juiste lichtsterkte verhoogt je concentratievermogen. Het kan er zelfs voor zorgen dat je minder snel ziek wordt. Door veel licht te brengen naar de plek waar je veel uren per dag besteedt, voel je je fitter, meer gefocust en krijg je dus ook meer werk gedaan. Hoe fijn zou het zijn als je je laptop een uurtje eerder dicht kunt klappen, omdat je de hele dag met volle focus hebt kunnen werken? Je kunt kiezen voor zwarte wandlampen, die meteen ook veel sfeer brengen in je kantoor. Onze favoriet? Op Directlampen.nl vonden we een industrieel pareltje, die gemaakt is van zwart metaal.

Clean desk policy

Wanneer je bureau een rotzooi is, zul je merken dat het in je hoofd ook chaos wordt. Dit gaat ten koste van je productiviteit, waardoor je uiteindelijk alleen maar last krijgt van stress. Zorg er daarom voor dat je bureau netjes is opgeruimd en er zo min mogelijk spullen in het zicht liggen. Maak gebruik van handige opbergmanden en lades, zodat je zonder afleiding aan het werk kunt. Een opgeruimd bureau oogt ook professioneler, waardoor het een positief effect heeft op je motivatie.

Lees ook:  Win: 2x2 tickets voor de Amsterdam Dance Cruise @ ADE

Een zit-sta bureau

Kijk, dit is dan weer een voordeel van het thuiswerken. Je komt achter ideeën waar je nog nooit eerder aan dacht. Een zit-sta bureau heeft veel voordelen. Met dit bureau wissel je steeds tussen zittend of staand werken. Als je gemiddeld acht uur per dag achter je laptop zit en een wandeling maken in je pauze er door het thuiswerken vaker bij inschiet, kun je voorstellen dat dit je lichaam niet ten goede doet. Het is voor ons lichaam veel gezonder om het zitten af te wisselen met staand werken. Zo houd je je spieren actief en werkt je brein beter.

Foto header via iStock, credits: SbytovaMN

0 comments on “Je thuiswerkplek een sfeer-boost geven doe je zo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *