Getest: wat de 1-daagse detox van Sapje met je lichaam doet

by Jill Buitenhuis

Deze sapkuur van sapje kwam als geroepen aan het begin van het nieuwe jaar. 2021 beginnen door een kickstart te maken met een detox-dag, dat voelde als een fijn idee. Na de Kerstmis die anders was dan anders, was er toch de nodige alcohol en lekkernijen genuttigd. Aangezien ik ook houd van het bourgondische leven, was ik de ideale proefpersoon voor een detoxdag. Want ja, de hele dag niets vasts eten voelde toch als een behoorlijke uitdaging. Vol goede moed begon ik aan dit eendaagse avontuur van Sapje.

Morning glory

Een vast onderdeel van mijn ochtendritueel is toch echt wel mijn koffiemomentje. De cappuccino liet ik deze ochtend staan, wat wel even schakelen was. Voor ik het doorhad stond het kopje namelijk al onder het koffiezetapparaat, maar op de valreep herinnerde ik mezelf aan mijn detox kuur. Mijn ochtendritueel bestond dus niet uit koffie, maar uit mijn eerste sapje die ik om 07:30 uur nam. Dit sapje was verbazingwekkend lekker. De groene kleur die veel gezonde sappen hebben, zien er op het eerste oog vooral gezond uit. Niet per se lekker. Ik verbaasde me over de smaak en dit gaf me goede moed voor de rest van de dag. Als ze allemaal zo lekker zijn, houd ik het makkelijk vol. Ook voelde ik me energiek en fit, alleen al door het idee dat het sapje alleen maar biologische producten bevat. Voordat ik aan eten dacht, stond het volgende sapje al op de planning. Voor de klok van twaalf mocht ik al drie sapjes drinken, wat goed hielp tegen het ‘ik heb vooral zin in iets eten-gevoel’. Ik merkte aan mijn lichaam dat de hoeveelheid voedingsstoffen die in de sapjes zitten, mijn lichaam en geest goed deed. Ik voelde me energiek, verzadigd en krachtig.

Lees ook:  Deze toffe thermosfles helpt je de winter door

Thuiswerken én detoxen

Iedere middag kijk ik uit naar mijn lunch. Vaste prik: twee crackers met kaas. Stiekem had ik er wel een beetje moeite mee dat deze lunch aan mij voorbijging… Gelukkig stond er een rood sapje met bieten klaar, waar ik ook erg benieuwd naar was. Bieten-sapjes zijn namelijk niet mijn favoriet, maar door de toevoeging van biologisch fruit bij deze sap werd ik blij verrast. Om twee uur stond er een ‘energizer’ klaar, die ik goed kon gebruiken tijdens deze thuiswerk-detoxdag. Na de lunch merkte ik namelijk dat mijn energieniveau wat lager werd en ik me minder goed focuste. Een wandeling op de Veluwe helpt me altijd, dus ik nam mijn sapje mee en maakte een wandeling. Goede tip tijdens een detoxkuur, blijf niet binnen zitten, maar ga er juist op uit. Ik voelde me weer energiek en de motivatie om weer achter mijn laptop te kruipen keerde terug. Na mijn wandeling stonden er nog twee sapjes en een groenteshotje op me te wachten. Bij een eendaagse-kuur krijg je dus voldoende sappen binnen en ben je verrast als je de volgende alweer mag.

Getest: wat de 1-daagse detox van Sapje met je lichaam doet

Welkom ‘ik-wil-nu-eten-gedachten’

Daar kwam het zwaarste moment van de dag: het avondeten. Mijn avondeten bestond uit een courgettesoep. De hoeveelheid was net zo veel als de sapjes gedurende de dag. De gedachten namen het over, want het enige wat ik wilde was écht wat eten. Over deze gedachten moet je heen stappen, want anders maak je jezelf alleen maar gek. Ik herinnerde mezelf aan de reden waarom ik deze kuur deed. Ook een goede tip, stel jezelf de vraag waarom je bent gaan detoxen, wanneer je de motivatie even kwijt bent. De courgettesoep smaakte goed en stilde mijn honger-gedachten. Alle sappen waren binnen, dus het enige wat nog op de planning stond was een relax-thee. Overdag heb ik deze thee niet genomen, omdat ik juist energie wilde krijgen en nog niet wilde relaxen. Naast de sapjes dronk ik dus alleen maar water. Eenmaal liggend op de bank voelde ik me voldaan en vooral gezond en gehydrateerd.

Lees ook:  5x dé carnavalskrakers van dit jaar

The day after

De dag na de kuur merkte ik dat mijn lichaam moest wennen aan het vaste eten. Ik voelde me wat misselijk en futloos. Dit zorgde ervoor dat ik deze dag langzaam opbouwde met eten. Ik nam lichte maaltijden, wat hielp om de misselijkheid te verminderen. Ik denk dat mijn lichaam schrok van alle vitamines en nutriënten die ik die dag daarvoor binnen had gekregen. Een extra reden voor mij om snel weer een eendaagse kuur te doen. Ik ben er wel achtergekomen dat een driedaagse kuur niets voor mij zou zijn. Liever een keer in de maand een dagje, dan drie dagen achter elkaar. Voor iedereen werkt natuurlijk wat anders.

Waarom Sapje?

Zoals je al hebt gelezen, zaten er voor mij veel voordelen aan deze sap-dag. De sappen zijn bereid met een slowjuicer en er worden uitsluitend biologische producten gebruikt. De biologische sapjes gaan in 100% recyclebare glazen flesjes, waardoor ze er niet alleen heel aantrekkelijk uitzien maar ook duurzaam zijn. Sapje werkt samen met biologische en lokale boeren, wat ik ook een fijn idee vond. Je krijgt supersnel je dagelijkse portie groente en fruit binnen en zelfs vergeten seizoensgebonden groente krijg je binnen. Je immuunsysteem krijgt een megaboost door de vele voedingsstoffen. Praktisch gezien zijn de sapjes ook goed in je dagelijkse eetpatroon te verwerken. De diepgevroren sappen blijven maandenlang goed in de vriezer. Eenmaal ontdooid blijven ze maximaal zeven dagen goed. Ontdooien in de koeling duurt zo’n twintig tot vierentwintig uur. Wanneer je een sapje hebt gedronken, kun je de volgende dus alvast uit de vriezer halen. Sap.je maakt het heel gemakkelijk om gezond te leven en op een natuurlijke manier veel unieke nutriënten binnen te krijgen.

Lees ook:  Investeren in jezelf doe je met deze boeken

Getest: wat de 1-daagse detox van Sapje met je lichaam doet

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy