Fijn wonen tips: rolgordijnen op maat vs. kant en klare rolgordijnen

Fijn wonen tips: rolgordijnen op maat vs. kant en klare rolgordijnen

Het zelf samenstellen van producten in huis komt steeds vaker voor. Zo heb je naast maatwerk keukens en op maat gemaakte eettafels, ook raamdecoratie op maat. Je kunt raambekleding 100% samenstellen. Wat zijn de voordelen van een rolgordijn op maat gemaakt ten opzichte van kant-en-klare rolgordijnen?

1. Rolgordijnen op maat passen precies

Maatwerk rolgordijnen passen altijd precies. Je kunt zelf inmeten of het raam laten inmeten door een professional. Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn. Bovendien is het vaak de mooiste en beste oplossing, want je hebt geen kieren langs de zijkanten. Het gordijn functioneert dus op zijn best.

Fijn wonen tips: rolgordijnen op maat vs. kant en klare rolgordijnen

2. Stel het rolgordijn helemaal zelf samen

Nog een voordeel is dat je het rolgordijn helemaal naar wens kan samenstellen. Je bepaalt niet alleen de afmetingen, maar ook de opties en uitvoeringen. Echt maatwerk dus!

  1. Kies de kleur van jouw rolgordijn
  2. Kies de gewenste stof (transparant, verduisterend of semi-transparant)
  3. Wil jij een rolgordijn met of zonder zijgeleiding?
  4. Ga voor standaard of luxe afwerking
  5. Voeg indien gewenst elektrische bediening toe

3. Geschikt voor alle ramen

Rolgordijnen zijn multifunctioneel. Zo bepalen ze de lichtinval, zijn sfeervol, ze verduisteren, isoleren, bieden privacy en ga zo maar door. Het extra voordeel van rolgordijnen op maat, is dat ze geschikt zijn voor alle type ramen. Het is dus áltijd een geschikte oplossing. Kant-en-klare rolgordijnen zijn alleen geschikt voor de standaard ramen. Rolgordijnen op maat kunnen daarnaast breder en groter worden gemaakt dan een kant-en-klaar rolgordijn.

– Standaard ramen
– Kiep-kantel-ramen
– Dakramen
– Kleine/grote ramen
– Grote ramen

Lees ook:  Whiteboard dat werkt op commando

4. Bepaal zelf gewenste transparantie

De eerste stap in het kiezen van de raamdecoratie is het bepalen van de gewenste lichtinval. Wil jij middels de zonwering meer of juist minder lichtinval? Aan de hand van deze keuze bepaal je de stof van de rolgordijnen. Hierdoor zijn ze geschikt voor elke ruimte in jouw woning!

– Meeste licht (weinig privacy): transparant
– Veel licht: semi-transparant
– Weinig tot geen licht: verduisterend of blackout

Het verschil tussen semi transparante rolgordijn stof en transparante stof? Semi-transparante rolgordijnen hebben een geweven stof die de inkijkt beperkt en het licht filtert. Je kunt niet naar binnen kijken, waardoor je veel privacy hebt’ : Lees meer over deze semi-transparante rolgordijnen. Bij transparante rolgordijnen kun je wel nog naar buiten kijken. Voor het volledig verduisteren van een ruimte kun je kiezen voor verduisterende rolgordijn stof.

Fijn wonen tips: rolgordijnen op maat vs. kant en klare rolgordijnen

5. Betere prijs-kwaliteitsverhouding

Maatwerk hoeft niet altijd duur te zijn; het is er in elke prijsklasse. Een rolgordijn op maat bijvoorbeeld is een goedkope vorm van binnen-zonwering. Wel is maatwerk prijziger dan een kant en klare rolgordijnen. Dit komt omdat maatwerk echt gepersonaliseerd wordt per product. Er is geen voorraad, die er wel is bij kant-en-klare producten. De productie begint pas als het rolgordijn is samengesteld!

Fijn wonen tips: rolgordijnen op maat vs. kant en klare rolgordijnen

Bij maatwerk rolgordijnen verschillen de prijzen per uitvoering. Want als je kiest voor veel extra opties dan zal de prijs wel hoger worden. De goedkoopste rolgordijnen op maat stel je zelf online samen. Je hebt bij rolgordijnen de keuze uit diverse soorten stoffen, type en opties, zoals een verduisterende stof, een elektrisch rolgordijn of rolgordijn voor een dakraam.

Lees ook:  4 x inspiratie voor een DIY badkamer make-over

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

0 comments on “Fijn wonen tips: rolgordijnen op maat vs. kant en klare rolgordijnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *