Elke maand andere specialty koffie in huis met de Koffiebox (+ winactie!)

Elke maand andere specialty koffie in huis met de Koffiebox (+ winactie!)

Wij zijn gek op goede koffie, dat weten jullie…. Nu kwamen we onlangs weer een erg leuk koffieconcept tegen: de Koffiebox. Met de Koffiebox ontdek je iedere maand andere specialty coffee. Dat is koffie van de beste kwaliteit, met de grootste zorg verbouwd, geplukt en gebrand. Het mooie aan Specialty Coffee is dat iedere koffie totaal anders kan smaken. Zo proef je veelal zoet en zuur, in plaats van alleen maar die bittere verbrande smaak die de meeste associëren met koffie. Koffie wordt namelijk gemaakt van een koffiebes, dus fruit, en hoort in principe zoet of zuur te smaken. Iedere boon heeft andere smaakeigenschappen, waardoor je kopje dus telkens anders smaakt. Met de Koffiebox wordt je uitgedaagd je smaakpalet te verbreden door koffie echt te proeven.

Lokale koffiebranders

Voor iedere editie van de Koffiebox worden 3 verschillende koffiebranders geselecteerd, waarbij telkens één stad centraal staat. Zo is er al een Koffiebox uit Eindhoven geweest, Den Bosch, Amsterdam, Utrecht en zelfs Antwerpen. De branders worden geselecteerd op basis van eigen ervaring. De mensen van Koffiebox hebben zo’n beetje iedere specialty koffiebar in Nederland bezocht. Ook proberen ze iedere editie gevarieerd te houden. Dus selecteren ze koffies die nogal verschillen van smaak. Van zuur, naar zoet tot een wat straffer bakkie.

Dit zit in de Koffiebox Rotterdam

In de Koffiebox editie Rotterdam vind je specialty coffee van Man met Bril, Schot Koffie en Shokunin:

  • Man met Bril: 250 gram koffie uit Colombia. De koffie is gewassen en heeft smaken van rood fruit, chocolade en kruidnagel.
  • Schot Koffie: 250 gram koffie uit Costa Rica. De koffie is gedroogd in de zon (ongewassen) waarna deze anaerobisch gefermenteerd wordt. Door het fermentatieproces krijgt de koffie totaal andere smaken, veel meer uitgesproken en funky. Deze koffie heeft namelijk smaken van bubblegum, sinaasappel en granaatappel. Leuk weetje, deze koffie zou gebruikt worden voor de finale van het Dutch Barista Championship op het Amsterdam Coffee Festival. Maar dat ging wegens Corona helaas niet door.
  • Shokunin: 250 gram koffie uit Rwanda. De koffie is ook gedroogd in de zon (ongewassen of natural) en heeft bloemige aroma’s met smaken van mango en perzik. Lekker floraal en fruitig dus.
Lees ook:  5 x Michelinster restaurants op een budget (door heel Europa)

Elke maand andere specialty koffie in huis met de Koffiebox (+ winactie!)

Winactie

Je maakt kans om de Koffiebox Rotterdam te winnen, waarbij je aan kunt geven of je koffiebonen gebrand voor filter of espresso moet zijn. Heb je thuis een volautomatische koffieautomaat, dan kun je het beste bonen gebrand voor espresso kiezen. Een volautomaat maakt namelijk espresso shots en lengt die aan met meer water om er een “normale” koffie van te maken (eigenlijk een lungo). Wil je de smaak écht ervaren, dan kun je je koffie handmatig zetten met bijvoorbeeld een V60, Kalita, Clever Dripper of Chemex. Dan kies je voor koffiebonen gebrand voor filter. Good to know: het gaat om ongemalen koffiebonen.

Meedoen? Ga dan naar onze Instagram-pagina voor de actievoorwaarden!

Foto header via iStock, credits: ArtRachen01

0 comments on “Elke maand andere specialty koffie in huis met de Koffiebox (+ winactie!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *