5x tips voor de beste outdoor werkschoenen

by Redactie

Ben jij vaak buiten aan het werk? En zijn jouw werkschoenen aan vervanging toe? Ga dan voor goede schoenen met waterafstotende eigenschappen. Lees hier welke schoenen het meest geschikt zijn voor outdoor werkomstandigheden. Maar wat zijn eigenlijk de voornaamste voordelen van goede werkschoenen?

  1. Jouw tenen en voeten worden beter beschermd
  2. Het bevordert jouw veiligheid met werken
  3. Het biedt meer comfort
  4. Het voorkomt lichamelijke klachten

1) Welke veiligheidsnormen zijn geschikt voor outdoor?

Aan de hand van kenmerken en specificaties worden werkschoenen ingedeeld in verschillende classes. Deze classificatie loopt van S1 tot en met S5. Voor ieder beroep zijn er andere normeringen vereist. Maar welke veiligheidsschoenen zijn geschikt voor buiten werkzaamheden?

Een S2 veiligheidsschoen heeft een veiligheidsneus en is waterafstotend. Ze zijn dus ook geschikt voor vochtige werkomstandigheden. S3 werkschoenen zijn waterbestendig met veiligheidsneus en -zool. Deze schoenen zijn het meest populair, omdat ze heel breed inzetbaar zijn (zowel buiten als binnen). Werklaarzen met S4 en S5 normering zijn ook waterdicht, dus zeer geschikt voor outdoor.

2) Sportieve werkschoenen in sneaker model

Waar men vroeger genoegen nam met lompe en puur functionele werkschoenen, is er tegenwoordig steeds meer vraag naar modieuze werkschoenen. Het is voor sommige beroepen geen optie om ‘normale’ schoenen te dragen, omdat veiligheidsschoenen nou eenmaal vereist zijn. Deze werkschoen sneakers zijn nauwelijks te onderscheiden van normale sneakers.

Ga voor sportieve lichtgewicht werkschoenen, want dan worden jouw benen en voeten minder snel moe. Ook een sterk ademend effect en een goede antislipzool is hier van belang. Bovendien zijn er safety sneakers die dankzij een goede schokdemping, zelfs energie teruggeven tijdens het lopen.

Lees ook:  Wat is cryotherapie – en waarom is het zo goed voor je huid?

3) Schoenen voor hoveniers en tuinieren

Als hovenier werk je veel buiten, in weer en wind. Schoenen worden hierbij snel vies en nat. Om te voorkomen dat je natte voeten krijgt, kun je het best vuilafstotende en waterdichte werklaarzen nemen. Let als tuinier op de volgende kenmerken:

– Gemakkelijk schoon te maken
– Vuil- en waterafstotend
– Waterdicht
– Voorkom aarde in de schoenen door hoge werkschoenen
– Warme voering tegen koude voeten

4) Werkschoenen in de bouw

Bij schoenen voor in de bouw is het heel belangrijk dat ze goede bescherming bieden aan de voeten. Aangezien de werkzaamheden op de bouw ook buiten kunnen plaatsvinden, is het belangrijk dat de veiligheidsschoenen tegen vocht kunnen. Je kunt hierbij kiezen voor waterafstotende of volledig waterdichte werkschoenen.

De veiligheidsneus beschermt jouw tenen tegen zware vallende objecten en de veiligheidszool beschermt de voeten tegen scherpe voorwerpen die op de bouwplaats kunnen liggen, zoals: schroeven, spijkers en ijzeren stangen.

5) Warme voering in werkschoenen

Krijg jij koude voeten tijdens het buitenwerken? Dan kun je het best voor werklaarzen kiezen. Deze zijn vaak warmer dan werkschoenen. Bovendien zijn sommige werklaarzen ook voorzien van een bontvoering, zoals die van Lavoro en Grisport (zie afbeeldingen). Hier kun je terecht voor alle soorten outdoor schoenen: hoog, laag, robuust of net.

Foto header via iStock, credits: BartCo

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy