5 x zo kom je de tijd door tijdens de lockdown

by Imke

Nu we nog eens een paar weken extra de lockdown in gaan, zullen veel mensen weer moeten gaan nadenken wat ze met hun vrije tijd gaan doen. Wil je niet weer vervallen in de zoveelste Netflix serie? Wij geven tips hoe je je tijd anders kan besteden:

1. Lezen, lezen, lezen

Wellicht een open deur, maar toch: lezen is het credo. Lezen kent namelijk ontzettend veel voordelen. Zo zorgt het voor focus en concentratie én belangrijker nog, het gaat stress tegen. Iets wat we wel nodig hebben in deze tijden. Geen boekenwurm? Geen probleem, tijdschriften zijn ook een prima optie. Het aanbod wat betreft tijdschriften is gigantisch tegenwoordig. Hierdoor zit er altijd wel iets bij wat past bij jouw leessmaak. Van Quest of Autoweek, tot aan de Donald Duck of Flair. En handig is dat je voor veel tijdschriften een proefabonnement kan afsluiten, zodat je er niet (te) lang aan vast zit. Voor een proefabonnement klik je hier.

2. Marie Kondo it is

Misschien heb je inmiddels al alles opgeruimd of geherorganiseerd in huis, maar zo niet…. ga opruimen. Het meest positieve effect van opruimen is namelijk dat je meteen resultaat ziet. Het geeft lucht, structuur en ruimte in je huis. En dat niet alleen, ook in je hoofd! Ga dus op zoek naar je inner Marie Kondo en voel je (een klein beetje) als herboren.

3. Tuinieren

Ondanks dat het winter is nu, kan je ook nú in de tuin aan de slag. Maak je tuin bladvrij, zorg dat vogeltjes te eten hebben (vogelvoer kan je ook zelf maken, weer een extra leuke activiteit erbij) of snoei planten die dat nodig hebben. Heb je geen tuin? Dan is het juist weer leuk om een eigen mini-tuintje te beginnen. Een klein kasje of mini-moestuintje op je balkon, of gewoon in huis, doet wonderen voor je gemoed.

Lees ook:  Hoe CBD-olie bijdraagt aan een betere nachtrust

4. Podcasts luisteren

Het liefst doe je dit in combinatie met een fikse wandeling. Best of both worlds. Podcasts zijn er tegenwoordig in overvloed, dus keuze genoeg. Luister en droom weg bij mooie verhalen of spannende intriges. Inspiratie nodig? Kijk dan eens op De Podcastclub.

5. Ga op zoek naar je culinaire ik

Helemaal als je geen held bent in de keuken, zal dit een uitdaging zijn. Maar je zal merken dat zodra je de smaak te pakken hebt, je niet meer anders wilt. Begin simpel met een cake bakken, en breidt je kook-en-bak-palet vervolgens langzaam uit. Een zelfgemaakte ovenschotel of brood smaakt in the end zoveel lekkerder dan wanneer je het laat thuisbezorgen, niet?

Foto header via iStock, credits: Christian Horz

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy