Zo zit je er (letterlijk) warmpjes bij deze winter!

Zo zit je er (letterlijk) warmpjes bij deze winter!

Niets is zo fijn als een opgewarmd huis in de koude winter maanden. Maar het vinden van de juiste verwarming is niet zo gemakkelijk. Steeds meer mensen kiezen voor een vloerverwarmingssysteem als alternatief voor radiatoren. En gek is dat niet, want er zijn heel wat voordelen aan het hebben van een vloerverwarming in je huis.

1. Goedkoper en duurzamer

Ten eerste kom je relatief gezien goedkoper uit met een vloerverwarming. Vergeleken met radiatoren zelfs zo een 10-15%. Daar komt ook nog eens bij kijken dat een vloerverwarming ongeveer 20% minder energie verbruikt, wat een gunstig rendement oplevert! Om nog zuiniger met de warmte om te gaan, moet je er gewoonweg voor zorgen dat je de vloerverwarming niet onnodig laat branden tijdens de winter en je hem bijvoorbeeld ’s nachts lager zet. Maar het bespaart dus zowel in de portemonnee als bij moeder natuur.

2. Direct comfortgevoel

De vloerverwarmingspomp is er verantwoordelijk voor dat het warme water gelijkmatig in de vloer wordt rondgepompt. Dit zorgt er voor dat je zelfs op de koudste dagen direct een comfortabel gevoel krijgt, omdat de warmte gelijkmatig door de ruimte verdeeld wordt. Let wel, de materiaalkeuze is hier van enorm belang! Het systeem bevindt zich immers onder de grond, dus een kleine reparatie kost sneller een grote moeite. Ga daarom voor een vloerverwarming slang van kwaliteit: een die zowel flexibel is én beschikt over een zuurstof dichte laag. Zo blijven je voeten altijd en overal goed warm.

3. Onzichtbaar systeem

Omdat het vloerverwarmingssysteem zich onder de vloer bevindt, is de bron van warmte volledig onzichtbaar. En dit biedt de mogelijkheid om elke ruimte volledig te benutten! Omdat elke muur ontdaan is van vervelend gevormde radiatoren, kan je losgaan met je interieurkeuzes en zal je nooit meer tegen een lelijke radiator aan hoeven te kijken. Zo kan je gemakkelijk je bankfauteuil tegen de muur plaatsen of kiezen voor kamerhoge ramen voor wat extra licht.

Lees ook:  Interieur trend: wereldkaarten aan je muur

4. Minder stof

Tot slot zal je veel minder vaak de stofzuiger uit de kast hoeven trekken, omdat een vloerverwarming ervoor zorgt dat er veel minder snel stof wordt verspreid in je woning. Doordat de vloerverwarming werkt op stralingswarmte kan het stof in de ruimte gewoonweg niet zo goed circuleren. Dit is ook zeker voordelig voor bewoners die gevoelig zijn voor huisstofmijt. Bovendien verbetert ook gelijk de luchtvochtigheid van de ruimte, waardoor je minder last zal hebben van muffe luchtjes.

Foto header via iStock, credits: esmeraldaedenberg

0 comments on “Zo zit je er (letterlijk) warmpjes bij deze winter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *