Zo haal je de zomerse sferen in huis tijdens koude winterdagen

Zo haal je de zomerse sferen in huis tijdens koude winterdagen

De winter is pas nèt begonnen, dus de aankomende tijd zal het nog lang donker, nat en grauw blijven buiten. Genoeg redenen om je te focussen op de warme tijd die er straks weer aan zal komen. In dit artikel delen we een paar tips met je, zodat jij de zomerse sferen en het licht al lekker op tijd in huis kunt halen. Zo ben je er zeker van dat je straks vanaf de eerste zonnestralen al maximaal kunt genieten.

1) Zomer = relaxen

Voor ons is het synoniem van zomer; relaxen. Hoe fijn zijn de momenten waarop je thuiskomt van je werk en even relaxt kunt neerploffen in je eigen hangmat? Het gevoel van liggen in een hangmat of hangstoel doet je meteen denken aan vakantie. Een hangmat van Tropilex wordt met de hand geweven en afgewerkt door traditionele hangmatwevers in Colombia en India. Met dit product haal je de zomerse sferen dus zéker in huis. Heb je een balkon en geen ruimte voor een hangmat? Dan is een hangstoel een heel goed alternatief. Je creëert daarmee een fijn, zomers hoekje op je balkon.

2) Laat het licht stralen

Verlichting is voor ieder jaargetijde van belang. Ook in de zomer zorgen lampjes voor een zomers, warm gevoel. Het handige aan lampjes is, dat je ze het hele jaar door kunt laten hangen. Ga voor grote lampionnen, waardoor je een bohemian style creëert. Je kunt ze bijvoorbeeld door een boom in de tuin hangen, aan de veranda of langs de zijkant van je huis. Waar je de lampjes ook hangt, de sfeer voel je meteen.

Lees ook:  5 x de leukste strandtenten van Nederland

3) Groen, groen en nog meer groen

Een andere goede manier om de zomer in huis te halen is om zoveel mogelijk groen naar binnen te halen. Cactussen en tropische planten brengen de summervibe in je woonkamer. Ga vooral voor veel verschillende planten, in verschillende potten. Dat maakt het lekker speels, just like summer.

4) Zomerse geuren

Bij de zomer hoort een frisse, bloemige, zonnige geur. Om je zintuigen al te doen denken dat het zomer is, kun je de zomer nog meer in huis halen door zomerse geurkaarsen in huis te nemen. Om de creativiteit tijdens deze dagen extra te laten stromen, kun je de kaarsen zelf gaan maken. Hoe leuk is dat? Je eigen zomerse kaarsen, waardoor je je tijdens de koude dagen al waant in de zomer.

Foto header via iStock, credits: Taking photos everywhere of nature, people, landscapes and different subjects on the way.

0 comments on “Zo haal je de zomerse sferen in huis tijdens koude winterdagen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *