Top 5 relatiegeschenken die je klanten zullen waarderen

by Redactie

Relatiegeschenken kunnen zo uniek en effectief zijn als je zelf wilt. Zodra je dat ‘wow’ effect bij je klanten weet te creëren dan weet je dat je herinnerd wordt. Maar hoe krijg je dat ‘wow’ effect en waarom zou je een relatiegeschenk geven? Relatiegeschenken zijn een belangrijke marketingtool en kunnen uitstekend bijdragen aan jouw bedrijfsdoelen, zo kun je meer naamsbekendheid krijg of meer klanten aantrekken. Welk relatiegeschenk bij jouw bedrijf past is uiteraard afhankelijk van het type organisatie. Toch kunnen wij je een aantal tips geven voor relatiegeschenken. Dit zijn populaire geschenken of er is ingespeeld op de trends. De top 5 thema’s relatiegeschenken zijn momenteel:

– Winter
– Eindejaar gadgets
– Kantoor
– Jubileum
– Mondkapjes

Wat zijn de trends?

Bij het geven van relatiegeschenken kun je verder kijken naar de trends die op dat moment spelen. Zo is technologie een belangrijke trend. Items zoals powerbanks en tablet accessoires zijn zeer nuttig in het professionele leven en in de vrije tijd. Alle relatiegeschenken die je klant helpen om ‘connected’ te zijn en die zijn leven iets makkelijker maken, zijn een schot in de roos. Met powerbanks en gsm-oortjes scoor je bijna altijd. Een ander belangrijke trend is duurzaamheid. Als je duurzame relatiegeschenken geeft, breng je twee boodschappen over: je bent begaan met het milieu en je straalt uit dat je begaan bent met het welzijn van je klant. Ook voelen klanten zich meer geapprecieerd als ze waardevolle relatiegeschenken ontvangen, doe dus niet zomaar een flesje wijn, maar kies voor een relatiegeschenk wat toegevoegde waarde heeft en wellicht ook nog functioneel is.

Lees ook:  3 dingen die je moet weten als je start met ondernemen

Populaire relatiegeschenken

Wat voor soort relatiegeschenken kun je dan geven en zijn populair? Wanneer jouw bedrijf een sportief imago heeft is een fietszadelhoes met logo een ideaal relatiegeschenk. De fietszadelhoes is praktisch en gaat veel gebruikt worden. Een bijkomend voordeel van dit relatiegeschenk is dat veel mensen op deze manier in aanraking komen met jouw bedrijf, want de zadelhoes is pas nodig als de fiets buiten gestald wordt.

Werk jij in de reisbranche of moeten jouw relaties veel reizen? Dan kunnen gepersonaliseerde bagagelabels een uitkomst zijn. Dit relatiegeschenk is verkrijgbaar in vele vormen en kleuren waardoor je deze mooi kunt laten aansluiten bij jouw huisstijl. Geef bijvoorbeeld een luxe aluminium exemplaar dat bij iedere koffer of reistas past en doe deze cadeau vlak voordat de zomer-, of kerstvakantie van start gaat.

Een ander voorbeeld van relatiegeschenken voor jong en oud is een frisbee. Het is wellicht eenvoudig, maar je kan het overal gebruiken: van op het strand tot op het park. Een frisbee is onder andere zeer geschikt voor scholen en vakantieparken of om uit te delen op beurzen. En wat dacht je van een gepersonaliseerde frisbee die je tijdens een bedrijfsuitje cadeau doet aan jouw gewaardeerde medewerkers?

Het lijstje sluiten we af met technologische relatiegeschenken. Tegenwoordig kan je niet meer zonder powerbank, want de batterij van de smartphone loopt vaak toch sneller leeg dan je lief is. Een powerbank is dan ook een zeer geliefd relatiegeschenk dat enthousiast wordt ontvangen. Kies voor een powerbank van hoge kwaliteit zodat de ontvanger hier echt wat aan heeft en laat de powerbank bedrukken met je bedrijfsgegevens en logo. Op deze manier wordt de ontvanger gelijk aan je herinnerd als hij het apparaat gebruikt.

Lees ook:  De 5 coolste gadgets, verwerkt in een gewoon product

Illustratie header via iStock, credits: PCH-Vector 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy