REVIEW: Mi 10T Pro is hét nieuwe speeltje voor creatievelingen

REVIEW: Mi 10T Pro is hét nieuwe speeltje voor creatievelingen

Twee jaar geleden berichtten we al dat het Chinese Xiaomi* werd gelanceerd in de Benelux. In die twee jaar is er alweer veel gebeurd. Zo hebben ze onlangs de Mi 10T-serie gelanceerd. Drie high-performance smartphones (de Mi 10T Pro, Mi 10T en Mi 10T Lite) voor werk, gamen en dagelijks gebruik. Wij mochten het vlaggenschip van deze serie, de Mi 10t Pro, testen.

Boost je creativiteit

de Mi 10T Pro is een pareltje voor de creatievelingen. De telefoon bevat namelijk drie(!) camera’s aan de achterkant, waarmee je het liefste de hele dag foto’s maakt. Een hoofdcamera, ultrawijde hoekcamera en een macrocamera, zorgen ervoor dat er altijd wel een goede foto tussenzit. Zowel binnen als buiten maakt de camera goede foto’s, zolang er voldoende licht is. Ook de front-camera maakt foto’s die je direct op social media kunt zetten of kunt gebruiken voor in een fotoalbum.

Een high-end toestel, voor een mid-end prijs

De prijs van de Mi 10T Pro ligt rond de 560 euro. Vergeleken met merken als Apple en Samsung is dit dus echt een mid-end prijs, maar krijg je meer dan waar voor je geld. Wij merkten dat de batterij van de telefoon heel lang meegaat. Iets dat bij vorige telefoons niet vanzelfsprekend was. Mocht de batterij van de telefoon toch snel leeg gaan, dan is er de mogelijkheid om de verversingssnelheid naar 90Hz om te schakelen. Zo zorg je ervoor dat je nóg langer met je batterij doet. Wanneer je een video bekijkt zal de telefoon automatisch terugschakelen naar 60Hz, om zo de batterij al te sparen. De snelheid van de telefoon maakt ook dat deze in de high-end categorie hoort. Vliegensvlug scroll je door het nieuws, bekijk je de nieuwste video’s en posts je content op social media. Zakelijk gezien dus ook erg handig.

Lees ook:  8 x trendy schoolspullen

REVIEW: Mi 10T Pro is hét nieuwe speeltje voor creatievelingen

Look and feel

De Mi 10T Pro is verkrijgbaar in die verschillende kleuren. Kosmisch zwart, Lunar Zilver en Aurora Blauw. Het viel ons direct op dat het formaat van de telefoon groot, maar niet te groot is. Daardoor houdt hij prettig vast in de hand en was hij niet te klein voor onze smalle vrouwen-handen. Wanneer je de telefoon aanschaft, vind je een antibacteriële hoes met zilverionen en een antibacteriële scherm beschermer in de doos. Er wordt dus ook gedacht aan Corona, goed over nagedacht.

Conclusie? Meer dan waar voor je geld. Vooral een aanwinst voor de creatievelingen die graag bezig zijn met fotografie, voor mensen die er niet van houden als hun telefoon continue vastloopt en voor de social media liefhebbers die – waar ze ook zijn – overal zo snel mogelijk van op de hoogte willen zijn.

* Zeggen ‘tsjou-mi’, wat staat voor een soort graan dat ze in China veel eten, vergelijkbaar met couscous.

0 comments on “REVIEW: Mi 10T Pro is hét nieuwe speeltje voor creatievelingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *