Met deze tips heb je nooit meer last van muffe geuren in huis

by Emma

Niets is zo vervelend als wanneer je last hebt van muffe geuren in huis. Of het nou komt door een dag uitgebreid koken, een avond veel te lang na borrelen of een probleem met water- of vochtschade in muren of meubels, het liefst adem je gewoon frisse lucht in je woning. Hoe je van onaangename luchtjes afkomt, lees je hier.

1. Zorg voor de juiste ontluchting en luchtvochtigheid

Het aller belangrijkste is dat je woning te allen tijde beschikt over een goede ventilatie. De juiste ontluchting zorgt namelijk voor een continue toevoer van frisse lucht en afvoer van vuile lucht. De simpelste manier om lucht te reinigen is om haar te laten bewegen. Zet je raam elke dag minimaal een uur open, bijvoorbeeld, maak regelmatig de filter van je stofzuiger schoon (anders verspreid je binnen de kortste keren een hele vieze geur) en hang natte was het liefste buiten op om te drogen (of bij een open raam). Van belang is dat het vochtgehalte in je huis niet te hoog wordt. Dan ontstaan er al gauw nare geurtjes door schimmels en ophoping van waterdruppeltjes. Schaf een ontvochtiger of een luchtreiniger aan en je zuivert de lucht van overtollig vocht in een handomdraai.

2. Verwijder vieze geurtjes

Wat nou als je een gourmet lucht uit huis probeert te krijgen? Of kampt met een andere specifieke ongewenste geur, zoals die van je stinkende viervoeter? Gelukkig zijn daar allerlei middelen voor. Ga altijd eerst op zoek naar de bron, en maak deze grondig schoon. Dit vergt een goede schoonmaakbeurt. Of het nou een stinkende vaat is, een oude matras, muf beddengoed, een behaarde bank, bedorven voedsel in de koelkast of vieze afvoerputjes. Volg je neus, en verwijder het probleem. Vergeet niet dat je ook hier gebruik kunt maken van hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan een kommetje met azijn! Plaats het kommetje in de kamer die niet helemaal fris ruikt, en het absorbeert de muffe lucht waar je zo een last van hebt. Zeker als je huisdieren hebt, helpt dit wondermiddel enorm. Plaats het bij de verwarming, en de azijn verdampt waardoor het proces nóg sneller verloopt.

Lees ook:  Hoe maak je het contact met een klant persoonlijker?

3. Introduceer lekkere geurtjes

De volgende stap is dat je de geuren vervangt voor een fijne tegenhanger. Los van geurkaarsen, zijn er tal van manieren om een natuurlijk, frisse geur aan je huis toe te voegen. Wie sterke geuren wilt neutraliseren, kan het beste een pot koffie klaarzetten. De keukenprinses kan er ook voor kiezen om iets lekkers te koken of bakken, zoals bijvoorbeeld een appeltaart (het grote voordeel is uiteraard dat je nog een toetje toe hebt ook). En nog simpeler kan je ook een pan met water op het vuur zetten, om zo je eigen kruidenoliën te bereiden. Binnen de kortste keren riekt je hele huis naar kaneel, sinaasappel, citroen, lavendel of bijvoorbeeld laurierblad.

Foto header via iStock, credits: PfeifferV

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy