Je eigen home spa in huis: tips hoe je dit kan creëren!

by Redactie

Nu we veel meer aan huis gekluisterd zitten, besteden we ook meer tijd aan ontspanning in huis. Zo ook op het gebied van beauty en wellness. Even tot jezelf komen in de badkamer is een nog grotere must dan voorheen. En dan is het natuurlijk wel fijn dat die badkamer ook de de juiste vibe kent. Wij geven tips over hoe je je eigen home spa kan creëren.

1) Inloopdouche

Het woord alleen al geeft de ambiance weer van een home spa; inloopdouche. Niets lekkerder dan een ruimtelijke douche zo in te kunnen lopen en dan onder een heerlijke regendouche warm (en schoon natuurlijk) te worden. De inloopdouche is ook een behoorlijke trend, en de keuze is dan ook groot. Zo kan je gaan voor een glazen inloopdouche. Het voordeel hiervan is dat een glazen douchewand water en warmte in de cabine houdt. Wel zo prettig!

2) Zonnebaden onder de douche

Laatst had ik dit in een hotelkamer en heerlijk dat het was! Een zogenaamde sunshower kan je laten monteren in je doucheruimte. Zet je de sunshower aan dan straalt deze warmtelamp infrarood uit. Niet alleen ontspant dit je spieren, het stimuleert ook je bloedsomloop en kan pijntjes verlichten. In één woord heerlijk.

3) Design

Het design van je badkamer speelt natuurlijk ook een belangrijke rol in het gevoel van een home spa. Industrieel is een trend die je veel ziet in dit geval. Om dat te bereiken kan je kiezen voor bijvoorbeeld tegels van minstens 1 meter groot. Daar creëer je een soort gietvloer-idee mee. Voor de details kan je juist weer kiezen voor kleine hexagonale (zeshoekige) tegeltjes. Voor de kranen is het mooi om voor goud te gaan. Staat niet alleen luxe, maar is ook prachtig in contrast met het industriële.

Lees ook:  Review: De Alfa Romeo Giulia Veloce combineert prestatie en elegantie met Italiaanse flair

4) Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Self love is belangrijk in jouw home spa. Een goede spiegel is dan ook een prio. Naast dat het fijn is om jezelf goed te kunnen zien, zorgen spiegels ook voor ruimtelijkheid in je badkamer. Handig is dat je tegenwoordig ook spiegels hebt met ambilight dat er onder andere voor zorgt dat je spiegel niet beslaat.

Foto header via iStock, credits: olegbreslavtsev 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy