In de lucht met de Airlander 10: een post-corona bucketlist must voor de reisliefhebbers

In de lucht met de Airlander 10: een post-corona bucketlist must voor de reisliefhebbers

De Airlander 10 is gemaakt door het Britse bedrijf Hybrid Air Vehicles en is het langste – hybride – vliegtuig ter wereld. Volgens de producent zal de Airlander 10 voor meerdere potentiële doeleinden worden ingezet, waaronder óók luxereizen. Ga jij aan boord de Airlander 10 voor een reis door de wolken?

De Vliegende Kont

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nope, het is een hybride luchtschip. De Airlander 10 kost 38 miljoen euro en heeft de bijnaam ‘The Flying Bum’ (oftewel: De Vliegende Kont). Wie hem ziet snapt het gelijk vanwege zijn posterieure romp. Maar dat is niet het enige opmerkelijke aan dit hybride vliegtuig. Het is de langste van zijn soort (het interieur is 95,5 meter lang, en de nieuwe cabine omvat 195 vierkante meter), heeft een laadvermogen van 10 ton, en kan maar liefst vijf dagen in de lucht verblijven. De maximale afstand die de Airlander 10 kan afleggen is ruim 7400 kilometer, en de maximale hoogte die het hybride vliegtuig kan bereiken ligt op zo’n 6 kilometer.

In de lucht met de Airlander 10: een post-corona bucketlist must voor de reisliefhebbers

75% minder uitstoot

Ook kan het vliegtuig, in tegenstelling tot straaljagers, jachten of helikopters, opstijgen vanaf land, ijs én woestijn dankzij betere besturing en de geïnstalleerde boegschroef. Dit betekent dat nog meer unieke locaties toegankelijk zullen zijn. Het toestel heeft bovendien een gestroomlijnde vorm en een aangepaste aandrijving waardoor er minder last is van luchtweerstand. En minder luchtweerstand betekent weer minder verbruik van brandstof. De Airlander 10 heeft gemiddeld 75% minder uitstoot dan een vergelijkbaar vliegtuig, afhankelijk waarvoor het toestel wordt gebruikt. De producenten willen uiteindelijk CO2-neutraal zijn. Een duurzaam alternatief dus! Maar let wel: het gaat bij deze reis door de wolken niet om snelheid, maar om de ervaring zelf. En dat is aan de binnenkant van de Airlander 10 het beste terug te zie.

Lees ook:  Dit zijn dé tofste (en budget-proof) voorjaarsbestemmingen van dit jaar!

Los van deze specificaties, is het interieur en design van de Airlander 10 ook zeker iets om aandacht aan te besteden. Aan boord is er ruimte voor 40 man om te dineren en 16 gasten voor overnachting. De Airlander 10 kenmerkt zich door luxueuze en-suite slaapkamers, een ‘Altitude Bar’ en een ruim lounge gebied. Er is meer dan genoeg plaats voor de hoogste kwaliteit van entertainment. Elke persoonlijke cabine heeft verder ook nog opties zoals in-flight WiFi om de reizigers van alle gemakken te voorzien. Maar dat is niet alles. Het meest bijzondere stukje design is de glazen vloer. Hoogtevrees moet je niet hebben! Passagiers kunnen zo de volledige horizon aanschouwen, inclusief de meest adembenemende vergezichten.

In de planning gaat men ervan uit dat de eerste vluchten in 2024 van start zullen gaan. Ga jij mee?

Beeld via Facebook-pagina HAV.

0 comments on “In de lucht met de Airlander 10: een post-corona bucketlist must voor de reisliefhebbers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *