Google’s Year in Search: Coronavirus, verkiezingen en Kobe Bryant trending in 2020

Google’s Year in Search: Coronavirus, verkiezingen en Kobe Bryant trending in 2020

Google’s Year in Search 2020 verzamelt de momenten, mensen, onderwerpen en plaatsen waar Nederlanders dit jaar belangstelling voor hadden. Google zet met Year in Search de trending zoekopdrachten op een rij. Dat betekent dat de betreffende zoekopdrachten een opmerkelijke (sterke) stijging in zoekvolume hebben doorgemaakt. Good to know: het gaat dus niet om de populairste (meest uitgevoerde) zoekopdrachten. Interessante lijstjes zijn het wel altijd!

Waarom hamsteren we wc-papier?

Te midden van een wereldwijde pandemie probeerden mensen in 2020 vooral te begrijpen wat er om hen heen gebeurde. Daarom is het geen verrassing dat het coronavirus dit jaar in Nederland de lijst aanvoert van Year in Search. Dat zien we terug in vragen die Nederlanders in Google Zoeken stelden, zoals ‘wat is een lockdown?’, ‘hoe maak je een mondkapje?’ en ‘waarom hamsteren we wc-papier?’. Ook zien we het terug in het zoeken naar informatie over de corona persconferenties en het dichtgaan van de scholen.

Culinaire zoektocht

Naast de ontwikkelingen die om ons heen gebeurden, waren we ook nieuwsgierig naar antwoorden op vragen als ‘‘waarom is de lucht blauw?’ en ‘waarom zijn luiaards traag’?. En we zochten naar culinaire manieren om onze tijd door te brengen: dit jaar bereikten de zoekopdrachten naar bakken en het maken van bijvoorbeeld ijskoffie en pannenkoeken een piek, evenals recepten voor het klaarmaken van asperges en gnocchi.

In het nieuws

Op het gebied van nieuws hadden Nederlanders veel interesse in de Amerikaanse verkiezingen: zowel de verkiezingen zelf als Joe Biden staan in de top 10 van trending zoekopdrachten. Daarnaast zochten Nederlanders onder meer naar nieuws rondom Black Lives Matter, Koningsdag thuis en de gebeurtenissen in Iran en Beiroet.

Lees ook:  5 plekken die je niet mag missen tijdens de Nationale Restaurant Week

Boer zoekt Vrouw en deelnemers aan The Masked Singer

In de categorie tv-programma’s was dit jaar het programma Boer zoekt Vrouw de trending zoekopdracht. In de top 10 van Nederlandse artiesten valt op dat daar drie deelnemers aan het tv-programma The Masked Singer in staan: Noortje Herlaar, Ernst Daniël Smid en Jan Dulles. Noortje Herlaar voert daarnaast ook de lijst van acteurs en actrices aan.

0 comments on “Google’s Year in Search: Coronavirus, verkiezingen en Kobe Bryant trending in 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *