De beste films en series van het jaar 2020 volgens Barack Obama

by Emma

Elk jaar zegent niemand minder dan Barack Obama ons met zijn lijstjes gevuld met zijn persoonlijke favorieten van het jaar. Wat waren dit jaar zoal de favoriete films en series van de voormalige Amerikaanse president?

Het einde van het jaar leent zich bij uitstek voor een terugblik op alle mooie producties waar we van hebben mogen genieten. Ook de voormalige Amerikaanse president Barack Obama maakt zich elk jaar weer schuldig aan het maken van lijstjes gevuld met zijn jaarlijkse favorieten. Zo deelde hij op Twitter niet alleen zijn meest afgespeelde tunes, maar ook de films en series waar die hij maar al te graag heeft bekeken. In totaal wist hij het tot 14 films en 10 series te beperken. Om je wat kijk- en kieswerk te besparen, hebben wij de lijst verder gereduceerd tot een top vijf.

De beste films van 2020 volgens Obama

Ma Rainey’s Black Bottom

Nog maar net op Netflix verschenen, mag de film Ma Rainey’s Black Bottom volgens Obama niet ontbreken. Chadwick Boseman, die overleed tijdens de opnames van de film, vertolkt de rol van een trompettist op zoek naar roem tegen de achtergrond van het Chicago van 1927. Ook Viola Davis (bijna onherkenbaar door de indrukwekkende make-up en kostuums) komt erin voor, als blues zangeres en icoon Ma Rainey. Dompel je onder in de blueswereld die in deze productie centraal staat.

Mank

Geregisseerd door niemand anders dan David Fincher (Fight Club, The Social Network), gaat de Netflix-film Mank over het leven van scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz (bijnaam Mank). Hij schreef onder andere voor beroemde klassiekers zoals Wizard of Oz, The Pride of the Yankees en The Enchanted Cottage. Maar de film haalt zijn spanning uit het conflict tussen Mank en Orson Welles, die ruzie kregen in hun samenwerking aan Citizen Kane. Een film voor de ultieme filmliefhebbers dus.

Lees ook:  Alternatieve zorg vs. zorgvergoeding: de ins en outs

Andere films op Obama’s lijstje: Beanpole, Bacurau, Nomadland, Soul, Lover’s Rock, Collective, Martin Eden, Let Him Go, Time, Boys State, Selah and the Spades, Crip Camp.

De beste series van 2020 volgens Obama:

The Queen’s Gambit

Binnen de kortste keren werd The Queen’s Gambit wereldwijd overal en door iedereen bekeken. In de hoofdrol zien we actrice Anya Taylor-Joy schitteren als schaakwonder Beth Harmon. Dit verslavende drama is een echte must watch voor meerdere redenen: de hypergistileerde vormgeving, het geweldige acteerwerk, en het sprookjesachtige verhaal. Wie zich nog niet heeft gewaagd aan deze 7-delige serie moet maar een paar avondjes bankhangen inplannen.

I May Destroy You

Een andere serie met een sterke vrouwelijke hoofdrol is de Britse komedie-drama I May Destroy You. Hierin volgen we Arabella (gespeeld door Michaela Coel, die de serie overigens ook zelf heeft geschreven en geproduceerd), die na een avond uit wakker wordt met een hoofdwond en vage herinneringen. Ze blijkt verkracht te zijn en de serie richt zich op vragen rondom seksuele instemming en de soms vage grens tussen bevrijding en uitbuiting op het gebied van liefde en relaties. De serie schetst een confronterend beeld, maar is meer dan de moeite waard om te kijken.

The Boys

Behoefte aan een verfrissende blik op het superheldengenre? In de serie The Boys komen alle extremen voor, in het kwadraat: explosies, bloederige scènes en héél veel buitensporigheid. De serie speelt met de vraag of superhelden hun krachten nou echt altijd voor het juiste zouden gebruiken. Het antwoord daarop is volmondig ‘nee’. Met deze unieke kijk op het idee van de superheld, snappen we maar al te goed waarom ook Obama het niet kon laten om het op zijn lijst te zetten.

Lees ook:  LandLunch maakt van je thuislunch een lokaal feestje

Andere series op Obama’s lijstje: Better Call Saul, The Good Lord Bird, Devs, The Last Dance, Mrs. America, The Good Place, City So Real.

Foto header via iStock, credits: Satyrenko

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy