Apple AirPods Max: de lang verwachte premium over-ear koptelefoon van 2020 is er eindelijk

Apple AirPods Max: de lang verwachte premium over-ear koptelefoon van 2020 is er eindelijk

Met de introductie van de nieuwste Apple AirPods Max op de markt – familie van de geliefde draadloze oortjes – kunnen we op ongekende wijze genieten van kwalitatief indrukwekkend geluid. Er hangt wel een premium prijskaartje aan. Is dat het waard?

De AirPods Max is de lang verwachte over-ear koptelefoon van 2020. Sinds 2018 gaan er al geruchten en speculaties rond dat dit model, de enige echte AirPods Max, de meest geavanceerde koptelefoon ooit zou zijn. Extreem futuristisch is het model niet. Maar de audiokwaliteit, functies en het design maken veel goed. De vraag is of ze ook de prijs goedmaken, want voor 629 euro vliegen deze koptelefoons de deur uit. Zoals bij meer Appleproducten zijn de meningen over de prijskwaliteitverhouding verdeeld, maar bij vooral de AirPods Max is beduidend duurder.

Uitzonderlijke geluidskwaliteit

Voor wie thuis een Sony WH-1000XM4 heeft liggen, vindt in de AirPods Max een nieuwe concurrent als het op de geluidskwaliteit aankomt. Het geluidsbeeld van de AirPods Max is immersief door de ruimtelijke audio, vergelijkbaar met de surround sound zoals terug te vinden in de bioscoopzaal. De hoge tonen klinken strak, de middentonen luiden soepel, en de basfrequenties dreunen krachtig door de oorkussens. Elk detail wordt overgebracht, waardoor je volop kan genieten van je favoriete nummers, podcasts of filmpjes.

Los van het geluid zelf, is de actieve ruisonderdrukking in de AirPods Max van een indrukwekkend niveau. Vergelijk het bijvoorbeeld met die van de Bose Noise Cancelling Headphones 700 en beide modellen komen er ongeveer hetzelfde uit. Daar komt ook nog bij kijken dat de AirPods Max een transparantie-modus ter beschikking heeft: zo blijf je naast muziek ook je omgeving horen. Handig voor op de fiets of tijdens het hardlopen, bijvoorbeeld.

Lees ook:  10 x de leukste kidsgadgets uit 2017

Comfort en design à la Apple

De AirPods Max heeft comfort hoog staan. Zo zijn de oorkussens bedekt met een speciaal ontwikkelde netstof die zacht aanvoelt en dus comfortabel om (een langere tijd) te dragen. De kussens zelf zijn overigens gecreëerd van een akoestisch traagschuim. Dat geluid isoleert, wat weer bijdraagt aan de ervaring van de geluidskwaliteit. Bij elke stap in het designproces is nagedacht over het juiste materiaal. De hoofdband lijkt te ‘zweven’. Geproduceerd van een ventilerende mesh verdeelt het het gewicht gelijkmatig over je hoofd zodat je geen druk voelt tijdens het dragen ervan. Al met al, lijkt de AirPods Max een ieder een perfecte pasvorm te bieden. De armen zijn soepel en verstelbaar. De oorschelpen – die niet klein zijn – bestaan uit een geanodiseerd aluminium en kunnen los van elkaar draaien voor een nóg evenwichtigere drukverdeling.

Let wel dat er een 3,5 mm audiopoort ontbreekt in het design. Dit betekent dat wie bedraad naar muziek wilt luisteren of de Apple Airpods Max op een versterker wilt aansluiten, een losse adapter moet kopen (voor USB-C naar 3,5 mm).

De koptelefoon is beschikbaar in vijf kleuren. Straalt een minimalistisch design uit (zoals we dat van Apple kennen), en is bij lange na niet gemaakt van goedkope materialen. Geen plastic dus. Alles bij elkaar opgeteld voelt de AirPods Max dus behoorlijk premium aan.

Foto header via de website van Apple.com

0 comments on “Apple AirPods Max: de lang verwachte premium over-ear koptelefoon van 2020 is er eindelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *