Alledaagse dingen waar je veel geld mee kunt verdienen

by Redactie

Iedereen heeft wel bepaalde dingen in huis liggen, die veel meer waarde hebben dan je denkt. Dat kan soms heel fijn zijn, want op het moment dat je echt geld nodig hebt, kan dit je redden. Maar dan moet je natuurlijk wel weten waar het geld in verborgen zit! De volgende dingen heb jij wellicht in huis en kun je voor een hoop meer geld verkopen dan je waarschijnlijk in de eerste instantie had verwacht.

Zilver en goud

De meeste mensen weten dit wel, maar het wordt vaak vergeten: zilver en goud! Deze metalen, maar met name goud, kunnen een hoop geld waard zijn. Wellicht denk je aan sierraden maar vergeet niet om bijvoorbeeld te denken aan zilver bestek, servies of andere zilveren beeldjes. Goud kan hetzelfde zijn, en is vaak nog veel meer waard. Wil je jouw goud verkopen? Neem jouw gouden sierraden, munten of andere voorwerpen mee naar een taxatiebureau en kijk wat ze er daar voor bieden. Ga niet akkoord met een laag bedrag, maar probeer er echt alles van waarde uit te halen. Ga langs bij verschillende plekken en kijk wie het meeste biedt.

Postzegelverzamelingen

Veel kinderen spaarden vroeger postzegels. En sommigen doen dat nog steeds. Of het nou een onschuldige hobby was als kind of dat je er echt een doel van gemaakt hebt, feit is dat die postzegelverzameling geld waard is! Je kan jouw postzegelverzameling verkopen en hier, natuurlijk afhankelijk van de grootte, een hoop geld mee verdienen. Je moet wel goed nadenken of je het wel of niet kwijt wil, want vaak zit er een hoop tijd en liefde in een grote postzegelverzameling. Maar als je echt geld nodig hebt en die verzameling ligt toch maar te verstoffen, dan is het altijd een optie.

Lees ook:  5 x online cursussen voor nieuwe energie in de wintermaanden

Oude games, boeken of films

Iets wat ontzettend veel waard kan zijn, zijn dingen als games, boeken en films. En dan bedoel ik niet een Mario spel voor de Playstation 2, maar eerder een zeldzaam spel waar niet veel kopieën (meer) van zijn. Zeker in goede conditie zijn zulke spellen enorm veel geld waard. Hetzelfde geldt voor boeken en films. Heb je bijvoorbeeld een eerste druk van een bepaald oud boek, en ziet die er in tiptop conditie uit? Een liefhebber zou deze waarschijnlijk voor een flinke smak geld van je over willen nemen. Hier moet je natuurlijk ook denken aan wat zo’n boek, film of game echt waard is en niet akkoord gaan met een te laag bod. Haal er echt alles uit wat erin zit!

Illustratie header via iStock, credits: Sviatlana_St 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy