5 x douche interieur inspiratie tips

by Emma

Lang niet altijd worden douchecabines met een douchebak aangeleverd. In dat geval moet je die er zelf los bij kopen. Het voordeel is dat je zelf bepaalt hoe alles er uit ziet. Maar daar komt meer bij kijken dan men verwacht. Waar moet je allemaal op letten bij de aankoop van jouw ideale douche?

Vorm

De vorm van een douchebak is uiteraard enorm bepalend. Zo bestaan er kwartronde, vierkante, vijfhoekige en rechthoekige douchebakken. Let hierbij op de grootte van de badkamer zelf. Voor de kleinere badkamer wordt het aangeraden om bijvoorbeeld een kwartronde of vijfhoekige douchebak aan te schaffen, omdat deze ruimte besparen. Is de badkamer langwerpig? Volg deze lijn dan ook in de vorm van de douchebak, en koop een rechthoekig exemplaar aan voor een ruimer ogend effect.

Kleur

Wie zegt dat een douchebak wit moet zijn? Omdat douchebakken zo razend populair zijn, is er meer dan genoeg aanbod beschikbaar. Zo heeft zowel de moderne als de industriële of zelfs de bohemien badkamer keus voor een prima douchebak. Speel met de rest van het interieur, en laat bijvoorbeeld de kleuren van tegels terugkomen in de douchebak zodat je badkamer één geheel is. Let wel dat douchebakken in donkere kleuren zoals zwart of antraciet wel eerder krassen tonen als deze van mindere kwaliteit zijn of niet goed worden onderhouden.

Materiaal

Ook in materiaal bestaat er veel onderscheid. De meest voorkomende keuze is Acryl, omdat het een licht én sterk materiaal is voor een prima prijs. Voordeel van Acryl is dat je voeten niet snel koud aan zullen voelen in de douche door de isolerende werking en dat het oppervlak gemakkelijk schoon is te houden. Ook is het van nature stroef waardoor je niet snel uitglijdt. Andere mogelijkheden zijn natuursteen, solid surface en plaatstaal. Let wel dat deze materialen ook anders onderhouden moeten worden.

Lees ook:  Inspiratie: DIY urban jungle

Afmetingen

Voordat je een douchebak aanschaft, is het van groot belang dat je de badkamer eerst goed opmeet. Bedenk ook of je een hoge of een lage douchebak wilt. Een hogere douchebak brengt extra struikelgevaar, maar heeft wel het voordeel dat er geen extra ruimte in de vloer hoeft worden gemaakt omdat het leidingwerk onder de bak kan worden verwerkt. Dit hangt dus af van wie er onder de douche stapt en de hoeveelheid ruimte die beschikbaar is.

Inloopdouche en douchebak in één

Tegenwoordig hoef je niet meer te kiezen tussen een inloopdouche óf een douchebak, maar vallen deze twee opties ook gemakkelijk te combineren. In dat geval, schaf je een lage douchebak aan met een zijwand. Een inloopdouche ziet er wellicht strakker uit, maar de douchebak garandeert antislipgevaar. Ook is het installeren van de douchebak op deze wijze stukken gemakkelijker! Je hoeft immers geen complete afloop in de vloer te maken. Twee vliegen in één klap.

Foto header via iStock, credits: Maridav 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy