Sinterklaas met het hele gezin: de leukste schoencadeaus voor jong én oud

Sinterklaas met het hele gezin: de leukste schoencadeaus voor jong én oud

Sinterklaas is weer in het land! Dat betekent dat iedereen ook weer zijn of haar schoen kan zetten voor een kleine verrassing, een traditie waar het hele gezin plezier aan beleeft. Hier een lijstje met de leukste schoencadeaus voor jong én oud.

Iets moois

Zo nu een dan word je graag verwend met iets om goed voor de dag te komen. Van kleurrijke sokken met gekke printjes voor vrolijke kleuters tot een nieuwe stropdas voor papa. Een nieuw luchtje, een make-up palet of bijvoorbeeld O.P.I. Nagellak zijn leuke ideeën voor iemand die graag wat langer voor de spiegel staat. Ook kids vinden het heerlijk om met nagellak in de weer te zijn. Het mooie is dat O.P.I. Ook heel veel knallende kleuren in hun assortiment heeft, ideaal om vrolijke feesthandjes mee te maken. En is de kleine dol op verkleden? Dan zorgt een schminkdoos voor uren speelplezier.

Iets lekkers

De koudere maanden lenen zich bij uitstek voor een kleine verrassing waar van te smullen valt. De jongsten onder ons kunnen hun geluk niet op met wat typisch Sint-snoepgoed, van kruidnoten tot speculaaspoppen. Voor de geraffineerde smaakpaletten of de experimentele fijnproevers ruil je de bekende smaken om voor pepernoten met een twist, en wie boven de 18 is blij te maken met bijvoorbeeld een klein flesje likeur om op de feestdagen te kunnen proosten.

Iets leerzaams

Voor wie nog moet oefenen met taal, getallen of creatief denken, is er een heel aanbod aan puzzels, spelkaarten en boekjes voor beginners. Zo kunnen kids zich spelenderwijs flink ontwikkelen – voordelen genoeg. Maar we zijn nooit te oud om te leren! Zo is een abonnement op een wetenschapstijdschrift, een Rubik’s Cube of een ticket voor een (online) lezing een leuke optie.

Lees ook:  Betalen met een pin ring

Iets creatiefs

Creatievelingen gaan het liefst aan het werk met hun handen. Passende schoencadeaus zijn bijvoorbeeld een nieuwe verfset met kwasten, glitter- of kalligrafiepennen en raamstiften. Ook leuk is een wegwerpcamera, om de gezellige momenten met elkaar vast te kunnen leggen (en wie weet komt er wel een fotoalbum achteraan). Wie liever met woorden aan de slag gaat is gebaat bij een mooi notitieboek en een luxe vulpen.

Iets persoonlijks

Persoonlijke schoencadeaus zijn vaak zelfgemaakt en éxtra verrassend omdat ze laten zien dat je de ontvanger zo goed kent. Wie handig is met naald en draad kan bijvoorbeeld zelf een knuffel voor de kleine maken. Maar er zijn ook andere manieren om iemand een origineel cadeautje te schenken. Denk aan rompertjes of een nieuwe koffiemok met bedrukte foto of tekst. Ook leuk is een klein sieraad met iemands initialen.

Iets handigs

Cadeaus waar je écht wat aan hebt doen het altijd goed. En handige gadgets hoeven niet altijd boven het budget van een schoencadeau te zitten. Verras de avonturier met een kompas of zakmes, en schenk de professionele klusser een multi-tool waarbij hamer, tang en schroevendraaier simpelweg in één gereedschap zitten. Wie handiger is in de keuken, verras je bijvoorbeeld met een avocadosnijder of wijnkoeler.

Foto header via iStock, credits: hansslegers 

0 comments on “Sinterklaas met het hele gezin: de leukste schoencadeaus voor jong én oud

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *