Next level touwtje springen met de SmartRope

by Imke

In spin, de bocht gaat in, Uit spuit, de bocht gaat uit…. Ik denk dat er velen met mij zijn die dit liedje kennen. Op het schoolplein eindeloos springtouwen met je vriendjes. En het leuke is; ik zie het mijn dochter van 4 nu ook weer doen! Dat springtouwen een top activiteit is blijkt dan ook wel. Niet alleen sociaal gezien, maar ook zeker sportief. Springtouw je 10 minuten actief, dan kan je al zo’n 100 calorieën verbranden. Om het nog wat uitdagender te maken kan je ook een SmartRope aanschaffen. Een zogenaamd slim springtouw dat je koppelt aan je Smartphone.

Gebruik

DeSmartRope app die je installeert op je telefoon houdt automatisch het aantal sprongen, de tijd en je verbrande calorieën bij zodra je begint aan de work-out. Je kan er verschillende trainingen mee doen:

Interval Training
Hiermee stimuleer je jezelf je conditie op te bouwen en zoveel mogelijk calorieën te verbranden in een korte tijd. Je kan de interval trainingen vanaf eigen niveau opbouwen om zo telkens weer het maximale uit je work-out te halen.

Leaderboard
Met dit onderdeel kan je de strijd aangaan met andere SmartRope gebruikers. Zo kan je vrienden uitdagen en hogerop komen in het leaderboard.

History
Ook fijn: het analyseren van je work-outs en je vooruitgang checken.

Corona proof

Wij mochtten de SmartRope testten en het is echt heel leuk om te doen. Door de extra uitdagingen die je er aan kan koppelen voor jezelf, wil je jezelf toch elke keer weer overtreffen. Daarnaast is het simpelweg een fijn springtouw, ook niet onbelangrijk. Je kan het touw precies op de juiste maat verstellen en door het zakje dat je erbij krijgt kan je het handig opbergen. Last but not least: het is een enorm corona proof sport. Buiten, op minstens anderhalve meter afstand (anders kan je simpelweg ook niet springen) en ook nog eens mega goed voor je conditie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Imke Walenberg (@imkewalenberg) op

Zelf aan de slag met touwtjes springen? De SmartRope is verkrijgbaar in drie varianten, de Rookie, Pure en Led. Op je Sinterklaas-verlanglijst zouden wij zeggen!

Lees ook:  Getest: TomTom Sports Runner 3

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy