Kleur bekennen! Zo kies je de mooiste kleuren voor jouw interieur.

Kleur bekennen! Zo kies je de mooiste kleuren voor jouw interieur.

Kleur is ontzettend bepalend voor je interieur. Niet alleen zet je letterlijk en figuurlijk de toon voor je woning, het zorgt ook voor sfeer en het ‘eigen maken’ van jouw woonplek. Maar kleuren kiezen is vaak nog niet zo makkelijk. Helemaal wanneer je in de winkel staat en je door de vele kleurstalen het bos niet meer zit. Daarom helpen wij je graag een stuk op de juiste weg:

Ruimte voor ruimte

Bekijk als eerste stap welke ruimte(s) je wilt gaan schilderen. In een grote, lichte kamer kan je meer met kleur spelen, dan in kleinere (en donkere) ruimtes. Ga eens na hoe de zon gedurende de dag in de kamer schijnt. En wat voor sfeer wil je neerzetten? Scandinavisch licht of misschien meer Oosters mystiek?

Kleur kiezen

Dan is het tijd om de kleur(en) te kiezen. Dit kan zowel fysiek in de winkel, of online. Slim is om thuis online al even rond te kijken en eventueel een kleurtester te bestellen. Flexa kleuren heeft bijvoorbeeld hele mooie. Zo’n kleurtester is een matte, vochtregulerende, goed dekkende, waterverdunbare muurverf voor binnen. Zo kan je al een juiste inschatting maken van de (eventueel) gekozen kleur in muurverf. Ben je overtuigd van je keuze? Ga dan naar de winkel om voor de zekerheid nog eens dubbel te checken en je nog goed te laten informeren door een professional ter plekke.

Trendgevoelig

Ook verfkleuren zijn onderhevig aan (woon)trends. Zo zijn er elk jaar weer nieuwe seizoen trendkleuren te bespeuren. Dit jaar zijn ze vrij uiteenlopend, van minimalistisch tot aan fel (denk oranje) en natuurlijke tinten. Natuurlijk hoef je de trends niet te volgen, maar het is wel goed voor de nodige inspiratie. Wat je momenteel ook veel ziet is kamers voor de helft van verf voorzien. Als ware er een lambrisering aanwezig is. Mooi, maar natuurlijk ook durven te doen!

Lees ook:  World Press Photo tentoonstelling, gaan!

How to

Het echte werk komt pas natuurlijk wanneer er ook daadwerkelijk geverfd kan worden. Tip: wanneer je muren gaat schilderen kan je ervan uitgaan dat je minstens tweemaal moet schilderen om een vol, mooi en dekkend resultaat te krijgen. Dat heeft ook alles te maken met onder meer de kleurwijziging (ga je van bruin naar wit bijvoorbeeld) en de oppervlakteruwheid. Hoe dan ook, een fantastisch kleurenpalet in jouw huis wordt het sowieso met bovenstaande tips.

Foto header via iStock, credits: jchizhe 

0 comments on “Kleur bekennen! Zo kies je de mooiste kleuren voor jouw interieur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *