Farmers Origins: eerlijke koffie van over de hele wereld

Farmers Origins: eerlijke koffie van over de hele wereld

Onlangs lanceerde Nescafé een nieuwe, duurzame koffielijn; Farmers Origins, met koffiesoorten uit de meest diverse koffiezones van de wereld. Van Afrika, tot aan Colombia en India, voor ieder zit er wel iets naar zijn of haar smaak bij. Leuke is dat wij bij de lancering de verschillende koffies mochten proeven in combinatie met ontbijthapjes uit het land waar de betreffende koffie ook vandaan kwam. Geserveerd en vers gemaakt vanuit een schattige piaggio die ze voor ons thuiskantoor hadden geparkeerd!

Good to know

Elke koffieboon die in een Nescafé Farmers Origins-koffiecapsule belandt is met respect geteeld. Het is dan ook meer dan een initiatief, programma of plan. Het is een visie voor bloeiende koffiegemeenschappen en goede koffie met een positieve invloed op onze planeet. Drinkt toch een stuk lekkerder, zo’n soort koffie, of niet?

De koffiesoorten zijn sinds vorige maand verkrijgbaar in de winkel. Onze tip: maak onderstaande hapjes erbij. Wij mochten ze proeven in combinatie met de koffies en met name deze twee waren echt verrukkelijk. Goed voor de workflow van de dag….

Chocolade Noten Samosa’s INDIA
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten (12 stuks)

Vulling:
– 75 gr pure chocolade 80%
– 125 gr gemengde noten ongezout

Deeg:
– 2 el water
– 2 el bloem
– 4 grote vellen filodeeg

Saus en garnering:
– 50 gr pure chocolade
– 30 ml slagroom
– 20 gr pistache
– Scheutje zonnebloemolie

Benodigdheden:
Oven
Ovenschaal of bakpan
Steelpannetje

Bereiding
1) Verwarm de oven voor op 170 °C.

2) Rooster de noten 5 minuten op 170 graden tot ze licht beginnen te verkleuren en hak de noten met een mes in grove stukken. Daarna kan je de pure chocolade raspen.

Lees ook:  Ik ga op wintersport en ik neem mee...

3) Snijd elk van de vellen filodeeg in vier smalle stroken, van 5 bij 20 cm.

4) Meng in een bakje het water met de bloem.

5) Leg aan het begin van elk strookje filodeeg wat van de gehakte noten en geraspte chocolade en vouw deze in een driehoek, tot de gehele strook op is en aan elke kant 3 of 4 lagen filodeeg zitten. Plak de laatste 2 lagen vast met het mengsel van bloem en water.

6) Laat een scheutje zonnebloemolie warm worden in een bakpan en bak de samosa’s op middelmatig vuur tot de buitenkant goudbruin en krokant is. De samosa’s kunnen ook gebakken worden in de oven. Smeer ze dan met een kwastje in met de zonnebloemolie en bak ze op 170 graden in 12 minuten krokant.

7) Smelt de rest van de chocolade met de slagroom in een pannetje tot een saus en besprenkel hiermee de warme samosa’s.

8) Garneer af met een beetje van de fijngehakte pistachenootjes.

Bananenbrood met wilde bessen OOST AFRIKA
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 45 minuten baktijd)

Ingrediënten (10 plakken)

– 300 gr bloem
– 4 tl bakpoeder
– 2 tl kaneelpoeder
– Snufje zeezout
– 100 gr suiker
– 4 st eieren
– 200 gr kokosolie (vloeibaar gemaakt)
– 6 st rijpe bananen
– 1 el bloem
– 125 gr wilde bessen (vlierbessen en/of wilde bosbessen)

Benodigdheden:
Cake- of broodvorm
Bakpapier
Satéprikker

Bereiding
1) Verwarm de oven voor op 180 °C.

2) Kneus met je handen de bananen in de schil. Haal ze uit de schil en doe ze in een kom. Prak de bananen met een vork tot een egale massa.

Lees ook:  Lifestyle start-ups op Web Summit 2017

3) Voeg de suiker en kaneelpoeder toe en meng dit goed door. Voeg vervolgens de eieren toe en meng ook dit goed door.

4) Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en meng met het beslag. Voeg de kokosolie en een snufje zout toe en meng dit tot een beslag.

5) Meng nu de bessen met een eetlepel bloem (dit zorgt ervoor dat de bessen minder zinken tijdens het bakken) en spatel deze door het bananenbeslag.

6) Bekleed de cakevorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Gaar het bananenbrood in de oven gedurende 45 minuten. Check met een satéprikker of het bananenbrood gaar is.

7) Laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen alvorens je het aansnijdt.

0 comments on “Farmers Origins: eerlijke koffie van over de hele wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *