Daily at Donner, de Rotterdamse duurzame verrassing!

Daily at Donner, de Rotterdamse duurzame verrassing!

Wie in Rotterdam woont, kent de fameuze boekhandel Donner wel. Deze boekhandel is niet zomaar een boekhandel, je kunt er toffe (lokale) cadeautjes vinden, lunchen (ok, nu even niet) en rustig lezen. En tegenwoordig kun je er ook boodschappen doen. In een boekhandel? Jazeker. Donner zou Donner niet zijn als ze niet wat nieuws bedenken: Daily at Donner, de lokale supermarkt. Handig wel, zo vlak voor de feestdagen. Ben je in een winkel klaar met alles: cadeaus en boodschappen.

Op de begane grond van het boekenwalhalla op de Coolsingel vind je een minimarkt met verse producten die ambachtelijk zijn bereid door lokale ondernemers. In 2016 opende Donner al Diner at Donner: een lunchzaak met intieme huiskamersfeer op de tweede verdieping. Afgelopen zomer kwam daar een terras op het Binnenwegplein bij. Nu dat door Corona allemaal gesloten is, is het tijd voor een nieuw concept in de bekende boekhandel.

Op z’n Rotterdams

De stellingen en koelschappen in de minimarkt liggen vol met producten uit de Rotterdamse regio. Denk aan tompoucen, appeltaart en saucijzen van Patisserie Holtkamp en kaas van de Kaashoeve. Vers brood van Jordy’s Bakery kan ter plekke worden gesneden en ook het beroemde worstenbroodje, de carrot cake en het bananendadelbrood worden dagelijks aangevoerd.

De koffie van Man Met Bril Koffie is to go of per zak bonen verkrijgbaar. Je dierbaren verrassen of je eigen thuiskantoor opfleuren? Bij Daily at Donner vind je boeketten van de bekende Rotterdamse bloemenwinkel ’s Zomers. Zuivelproducten worden geleverd door Floating Farm. De Bonte Koe verrijkt het assortiment met overheerlijke chocolade en om het geheel compleet te maken, selecteert wijnimporteur en handelaar Theo Bontenbal de beste wijnen. Het eveneens Rotterdamse Waluw is verantwoordelijk voor de inrichting en styling van de zaak. Rotterdamser kan niet.

Lees ook:  5 x het perfecte dagje weg voor thuisblijvers

Daily at Donner, de Rotterdamse duurzame verrassing! Daily at Donner, de Rotterdamse duurzame verrassing!

Duurzaam eten

‘Mat Daily at Donner dragen wij ons steentje bij aan de omzet van de nu getroffen lokale ondernemer en kunnen Rotterdammers thuis genieten van écht goede producten’, zegt bedrijfsleider Pim Bottema. Dit leidt niet alleen tot lekkerder, verser en beter voedsel, maar ook tot een duurzaam concept. ‘Bij Daily at Donner kunnen we gericht inkopen bij de lokale producenten zelf. En zo verspillen we zo min mogelijk producten.’

Zelf kijken, proeven en kopen? Kijk de voor openingstijden en een sneak preview op deze pagina.

Boekhandel Donner, Coolsingel 102, Rotterdam

0 comments on “Daily at Donner, de Rotterdamse duurzame verrassing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *