4 x vintage (design) inspiratie voor in je huis

4 x vintage (design) inspiratie voor in je huis

Van je woonkamer een vintage design pareltje maken lijkt een moeilijke klus, maar hoeft dat zeker niet te zijn. Het zijn vaak juiste de (kleinere) elementen die zo’n sfeer kunnen creëren in je interieur. Wij helpen je op weg met de volgende tips:

1) Open sesame

I’ts all in the details, zoals we al in de intro zeiden. En wat betreft ‘open sesame’, dan hebben we het over deurklinken. In je huis zitten waarschijnlijk nogal wat deurklinken, die gezamenlijk ook zorgen voor een bepaalde uitstraling. Wil je nu die vintage touch doorvoeren in je interieur, dan is het bijvoorbeeld aan te raden om zwart schakelmateriaal te gebruiken. Dat geeft een prachtige design look aan je deuren. Kijk ook vooral eens bij de deurklinken van De Oude Deurklink voor retro inspiratie van goede kwaliteit.

2) Behangen maar

Als er iets een vintage sfeer geeft aan je huis, dan is het wel behang. En laat aaibaar behang nu net een trend zijn dit jaar. Stoffen behang geeft een prachtige jaren ’50 vibe aan je woonkamer. Naast aaibaar behang, kan je ook kiezen uit linnen of zelfs leer. Het zorgt voor textuur in je kamer en bovenal warmte. Een behangweelde in huis, wie wil dat nu niet?

3) Vondsten vinden

De één is er beter in dan de ander, vintage vondsten vinden. Voor de mooiste vintage design meubels is het toch zaak om kringloopwinkels af te gaan. En die heb je natuurlijk in heel veel soorten en maten. Op internet kom je vaak al wel zaakjes tegen die echt mooie vondsten in hun winkel hebben staan. Ook slim: een opknapper kopen. Oftewel een vintage stoel kopen en die opnieuw laten stofferen en/of verven door een professional (of jijzelf, als je die skills bezit!). Heb je een exemplaar op de kop weten te tikken, dan weet je wel zeker dat je interieur een top vintage boost krijgt.

Lees ook:  De mooiste manieren om binnen haardhout op te bergen

4) Rib, goud en ronde vormen

Wil je je woning echt helemaal afmaken in vintage stijl? Dan kies je voor her en daar wat gouden accenten. Bijvoorbeeld in de vorm van een kandelaar of een fotolijst. Ribstof kan je laten terugkomen in kussenhoezen of een mooie poef. En ronde vormen, die zijn eigenlijk in een vintage design interieur alle over te place. Rechte hoeken slaan we in dit geval lekker over.

Kan je bovenstaande allemaal afvinken, dan is het jou gelukt een eigen vintage walhalla te creëren.

Foto header via iStock, credits: YKvision 

0 comments on “4 x vintage (design) inspiratie voor in je huis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *