Waarom Virtual Reality workouts met FitXR een effectief alternatief vormen in de herfst

Waarom Virtual Reality workouts met FitXR een effectief alternatief vormen in de herfst

Nu massaal sporten in volle zalen of samen met een personal trainer steeds lastiger wordt, zijn we steeds meer op onszelf aangewezen als we goed in vorm willen blijven. Met de koudere  en donkere herfst- en wintermaanden in aantocht is een dagelijkse jog in de buitenlucht misschien niet altijd even aantrekkelijk. Maar virtual reality biedt een uitweg. Thuis sporten kan op veel manieren, maar als je het houdt op yoga matjes, YouTube tutorials, fitness apps of gewichten, het uitzicht blijft hetzelfde. Dat verandert volledig zodra je er een VR-bril bij pakt, die je een nieuwe ervaring aanbiedt als het aankomt op visuele simulatie. Zo dacht FitXR er ook over.

Virtual Reality workout

Beschikbaar via Oculus, Steam en zelfs de Playstation, kun je met FitXR beginnen aan een echte Virtual Reality workout. Zet de VR-bril op, doe de virtual handschoenen aan, zet de headset op je hoofd en transporteer jezelf van je huiskamer naar een virtuele sportschool. Laat je begeleiden door de up-beat muziek (of selecteer je eigen afspeellijst als je dat liever hebt). Volg de instructies. En binnen de kortste keren merk je dat je spieren al flink aan het branden zijn en het zweet van je gezicht druipt.

Er zijn verschillende ‘games’ en lessen beschikbaar om elke workout spannend te houden – er is dus genoeg aanbod voor elke soort sporter en voor elk fitness level. Zo kies je bijvoorbeeld voor een korte warm-up van 3 minuten of voor een uitdagende training van meer dan een uur. Stel zelf de intensiteit in en pas je training precies op jouw voorkeuren aan.

Lees ook:  5 x Gadgets met een (koninklijk) oranje tintje

Professionele choreografie

Een van de leukste elementen van de VR-workout is BoxVR: een door boksen geïnspireerde fitnessapp. Met levendige graphics en intense muziek, ontworpen om het beste uit jezelf te halen en je volledig te concentreren op je kracht en energie. De sessies zijn gechoreografeerd door professionele instructeurs – en als je regelmatig BoxVR speelt kun je niet alleen je energieniveau verhogen, maar ook je kracht opbouwen, afvallen en uiteraard je algehele uithoudingsvermogen verbeteren.

Een groot voordeel van FitXR is dat je ook kan gaan voor de gezamenlijke workouts. Dit zijn virtuele groepslessen, waar je nóg competitiever van wordt, en dus nog harder van traint. Ook maakt FitXR gebruikt van real-time feedback. Wat inhoudt dat elke sessie op intelligente wijze gemeten wordt en jou precies kan vertellen wat je gemiddelde kracht, snelheid en aantal verbrande calorieën zijn. Na elke training krijg je een rapport te zien dat jouw prestatie keurig voor je samenvat. Zodat je jouw vooruitgang goed in zicht kan houden, en je doelen voor ogen.

Foto header via iStock, credits: LightFieldStudios 

0 comments on “Waarom Virtual Reality workouts met FitXR een effectief alternatief vormen in de herfst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *