Verhoog je weerstand in het komende najaar

Verhoog je weerstand in het komende najaar

Door het verbeteren van je natuurlijke weerstand voorkom je een hoop ellende. De wintermaanden staan voor de deur en dan breekt ook de tijd van griepjes en verkoudheden aan. Er waren allerlei virussen rond. Dit is dan ook het moment om je lichaam te wapenen. Door gezond te leven voorkom je virussen niet, maar blijft je weerstand hoog en kan je lichaam de virussen en bacteriën die zijn binnengedrongen wel beter bestrijden. Door voldoende te slapen, gezond te eten, regelmatig te bewegen en CBD voedingssupplementen in te nemen hou je je weerstand op peil.

Hoe werkt je afweersysteem?

Je afweersysteem verdedigt je lichaam tegen aanvallen van buitenaf. Als kind kreeg je misschien al te horen dat je je afweersysteem moet vergelijken met soldaten. Een simpele uitleg, maar zo werkt het wel. Als een virus je lichaam binnendringt, wachten je soldaten dit virus op om verdere verspreiding te voorkomen. Verder is je immuunsysteem zo slim, dat het virus niet alleen wordt opgeruimd, maar er wordt ook informatie over opgeslagen. Je lichaam leert een virus beter te herkennen om het een volgende keer nog sneller te verslaan. Je afweersysteem is elke dag hard aan het werk en dit merk je pas als er wat door de verdediging is heengegaan en je koorts krijgt of verkouden wordt.

Je weerstand verhogen

Je weerstand kan je op verschillende manieren verbeteren. Het voornaamste is een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl bestaat uit gezond eten en voldoende bewegen. CBD helpt je weerstand te ondersteunen. Immunity drops van Nordic Oil met natuurlijke CBD olie helpen je immuunsysteem gezond te blijven. Naast de CBD olie die gewonnen wordt uit hennepplanten bevat dit voedingssupplement nog meer ingrediënten die je lichaam ondersteunen. Dit voedingssupplement is verder verrijkt met linalool, kardemom, heilige basilicumolie en kruidnagel. Linalool doet denken aan de geur van lavendel, kardemom werkt ontstekingsremmend en basilicum werkt goed tegen misselijkheid en maagpijn. Tenslotte kan kruidnagel helpen bij luchtweg- en maagklachten. Deze Immunity Drops los je eenvoudig op in vloeistof. Meng vijf van deze druppels door je thee en zo help je op een makkelijk manier je lichaam beter de winter door te komen.

Lees ook:  Knutselen voor volwassenen in corona tijden: diamond painting

Een gezond lichaam én een gezonde geest

Je weerstand op peil houden doe je niet alleen door het zorgen voor een gezond lichaam. Ook een gezonde geest levert een belangrijke bijdrage aan je natuurlijke weerstand. Stress zorgt voor gaten in je afweersysteem. Hormonen die vrijkomen als je onder grote druk staat, onderdrukken je immuunsysteem. Je lichaam heeft door de stress die het ervaart, het gevoel dat er gevaar is en het is belangrijker om dit gevaar te overleven, dan virussen te bestrijden. Met een vol hoofd is het soms lastig om te ontstressen, maar probeer dat toch. Wees lief voor jezelf, slaap voldoende en zoek ontspanning in leuke activiteiten. Blijf positief, maak je niet teveel zorgen en tover een glimlach op je gezicht, want ook lachen is gezond.

Foto header via iStock, credits: undefined 

0 comments on “Verhoog je weerstand in het komende najaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *