Skigebied Alpes d’Huez; ook dit seizoen heerlijk skiën, maar wel opletten!

by Petrick de Koning

De eerste sneeuw is gevallen in de Alpen. Normaal is dat hét moment dat het bij fanatieke wintersportliefhebbers ongelofelijk gaat kriebelen. We mogen bijna! Maar is normaal nog normaal? Het skiseizoen in de Franse Alpen is begin dit jaar abrupt afgebroken. Kunnen we deze winter überhaupt de latten onder binden? In Alpes d’Huez Grand Domain Ski vinden ze van wel. Sterker nog; zij zijn klaar voor weer een winter vol sneeuwpret. Mits wintersporters zich natuurlijk aanpassen aan het nieuwe normaal. Want naast veel maatregelen zijn er vanzelfsprekend ook regels.

Skiseizoen van start

Half maart was ik nog in Alpes d’Huez. En hoewel Oostenrijk en Zwitserland op slot gingen, leek er in de Franse Alpen nog niets aan de hand. Het zal zo’n vaart niet lopen… Op vrijdag vertrokken we en nog voor we op Schiphol landden, was ook Frankrijk dicht. En terecht. Na een dramatische periode lijkt de grootste paniek iets geluwd. Dus het skiseizoen 2020/2021 kan start. Om te zorgen dat iedereen veilig kan skiën, zijn er natuurlijk wel maatregelen aangekondigd. Maar dat zal niemand gek vinden. Op deze infographic: Infographic Covid maatregelen Frankrijk is alles voor je op een rij gezet.

Skibril en mondmasker

Natuurlijk draag je in openbare ruimtes een mondmasker. Ook buiten wordt dat van je verwacht. Bijvoorbeeld in de (anderhalvemeter!) rij voor de skilift. In de lift houd je je kapje op, want ook daar wil je beschermd zijn en anderen beschermen. Een kop koffie of lunch op de piste kan, maar je wordt alleen geholpen als je aan tafel zit. Die staan vanzelfsprekend op gepaste afstand.  En als je naar binnen gaat of naar de wc loopt: je raadt het al… Verder zal je op je locatie – hotel, appartement of huis – ook alle regels in acht moeten nemen.

Lees ook:  De beste steden om naartoe te gaan tijdens een bachelorparty 

Bereid je goed voor

De maatregelen kunnen per dorp en gebied verschillen, dus kijk vooraf altijd op de website van je locatie. Dan weet je zeker dat je goed voorbereid bent. Voor de resorts en dorpen in het gebied Alpes d’Huez Grand Domain Ski (www.sataski.com) kun je dan terecht op www.vaujany.com, www.oz-en-osians.com, www.villard-reculas.com of www.auris.fr.

En wat je allemaal voor leuks en spannends kunt doen in dit toffe gebied, naast heerlijk de pistes af zoeven? Ik vertel het je graag in mijn volgende wintersportblog!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy