Is de nieuwe Lucid Air de beste elektrische auto op de markt?

Is de nieuwe Lucid Air de beste elektrische auto op de markt?

Lucid Motors heeft de nieuwe productversie van de Lucid Air bekend gemaakt. Met de indrukwekkende specificaties en het strakke design – het is echt een luxe-auto – heeft het model mogelijk een grote invloed op de EV-markt. Wat kunnen we van de elektrische auto verwachten?

De Lucid Air heeft een dubbele motor met een echte vier-wielaandrijving. In een half uur is de elektrische auto opgeladen met een actieradius van 804 kilometer – dat is toch vrij snel. Het design is aerodynamisch en heeft een luchtweerstandcoëfficientie van 0,21, wat stukken hoger ligt dan bij andere auto’s.

Vier varianten

Er zijn vier varianten van de Lucid Air: het instapmodel (waar we helaas nog wat langer op moeten wachten), de Touring, de Grand Touring en tot slot de Dream Edition. Elk model is ietwat verschillend. De Touring beschikt over 620 pk, heeft een EPA-range van 650 kilometer, sprint in 3,2 seconden naar 96 km/u en heeft een topsnelheid van 250 km/u. De Grand Touring – het zit ‘m in de naam – presteert iets beter. Dit model heeft 800 pk, een range van 832 kilometer, bereikt de 96 km/u in 3 seconden en heeft een maximum snelheid van 270 km/u. Last but not least, hebben we de topversie, de Dream Edition. Het luxe model van deze luxe-auto heeft 1080 pk, een EPA-range van 809 km/u (748 als je voor de 21 inch velgen kiest), en doet er slechts 2,5 seconden over. Net zoals bij de Grand Touring is de topsnelheid bij de Dream Edition 270 km/u – maar bij eerdere tests werd dee 370 bereikt.

Lees ook:  De Mazda CX-5 heeft alles in huis voor de ideale roadtrip Portugal

Is de nieuwe Lucid Air de beste elektrische auto op de markt?

Dream Edition

Wat de Dream Edition overigens uniek maakt in vergelijking met de andere varianten is het Lucid DreamDrive systeem: een rijhulpsysteem dat werkt met 32 sensoren en een gebogen 34-inch 5k scherm. Deze cockpitdisplay is dus aanzienlijk beter dan een avond bankhangen voor de buis. Hierdoor is het net alsof je rustig zweeft in de cabine – vandaar de naam.

Je moet wel wat dieper in de portefeuille rijken om een Lucid Air rijker te zijn. De Dream Edition gaat op de markt voor maar liefst $169.000 en is vanaf het voorjaar van 2021 verkrijgbaar. De prijs van de Grand Touring ligt al wat lager – $95.000 – en de Touring kost $80.000. Bestellen kan overigens al – ook vanuit Nederland, tegen een aanbetaling van 900 euro.

Beeld via de website van Lucid Motors.

0 comments on “Is de nieuwe Lucid Air de beste elektrische auto op de markt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *