Het restaurantgevoel in eigen huis met ‘hotel chic’ servies

Het restaurantgevoel in eigen huis met ‘hotel chic’ servies

Luxe en comfort in eigen huis halen. Nu we in 2020 steeds minder buiten de deur doen halen we ook het restaurantgevoel naar huis toe. Behalve de maaltijd zelf zijn ook de omgeving en het servies vaak net wat luxer. De trend ‘hotel chic’ is daarom momenteel zeer populair.

Thuis genieten van luxe

De toeristensector is dit jaar volledig ingestort. De minst gunstige vooruitzichten zijn dat het nog jaren kan duren voordat deze weer op het oude niveau zit. Dit is natuurlijk een economische ramp voor de toeristensector en iedereen die daarin werkzaam is. Maar het betekent ook dat de luxe die hotels en resorts bieden voor de meeste mensen nog ver weg is. Die luxe zit hem niet alleen in het totaal zorgeloze bestaan dat dit soort vakantiebestemmingen mogelijk maken, maar ook dat alles om je heen vaak net iets exclusiever is.

Dat begint vaak al met de inrichting van de hotelkamer, die meestal iets meer klasse uitstraalt uit dan de gemiddelde Nederlandse slaapkamer. Over het algemeen komt dat ook doordat juist voor hotelkamers het adagium ‘less is more’ voor wat betreft aankleding een luxueuze uitstraling oplevert. Geen drukte of afleiding in het interieur. Maar alleen dat wat nodig is om een moderne en luxe uitstraling te krijgen.

In de luxere (hotel-)restaurants geldt vaak juist dat er wel meer uitgepakt wordt om iets meer weelderigheid te tonen. Dit is (vooralsnog) ook wel in restaurants te vinden, maar de trend ‘hotel chic’ komt steeds meer ook naar de gewone eettafel.

Lees ook:  5x koffie hotspots door het land om uit te proberen

Gezellig dineren in kleine kring

‘Hotel chic’ is een trend waarmee iedereen zich aan de eigen eettafel in een overdadige horecagelegenheid waant. Met servies, bestek, borden en overige accessoires op tafel wordt er een sfeervolle ambiance gecreëerd. Op die manier kan dus in eigen huis een heel gezellig diner op tafel gezet worden. Zonder de nadelen van buitenshuis dineren: geen veel te dure menukaart, geen mensen die net iets te hard praten aan een naastgelegen tafeltje. Thuis eten met het gevoel alsof je uit eten bent valt gemakkelijk te bereiken met ‘hotel chic’ servies.

Met bijvoorbeeld het strak vormgegeven bestek en servies van Iittala tover je de tafel direct om in een chique restaurant. Voor een sfeervolle verlichting bij kaarslicht kun je van hetzelfde merk ook nog de elegante Iittala Kivi of de Iittala Nappula op tafel zetten.

Voor een meer klassieke stijl zijn er de borden en bestek van het merk Villeroy & Boch. Dat al sinds de 18e eeuw bekend staat om zijn chique servies. Toch is bij dit merk wel degelijk ook eigentijds design te zien, zoals bij de NewWave of Vapiano lijnen.

Restaurantmaaltijden

Als reactie op de lockdown in het voorjaar 2020 hebben veel restaurants een service aangeboden waarmee mensen ook thuis konden genieten van hun maaltijden. Er is dan vaak nog wel enige voorbereidingstijd nodig. Maar voor mensen die niet te lang in de keuken willen ploeteren is dit wel een interessante mogelijkheid. Op die manier kunnen zelfs mensen die niet kunnen of willen koken dus nog een culinair hoogstandje op tafel zetten. Thuis een gezellig diner organiseren is dus voor iedereen mogelijk. Met een luxe servies kan dan alsnog de ambiance van een chic restaurant worden gecreëerd!

Lees ook:  Hoeveel kun je besparen met zonnepanelen?

Foto header via iStock, credits: FreshSplash 

0 comments on “Het restaurantgevoel in eigen huis met ‘hotel chic’ servies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *