Handig én mooi: hordeuren tegen insecten in huis

Handig én mooi: hordeuren tegen insecten in huis

Er zijn verschillende redenen waarom huiseigenaren ervoor kiezen om hordeuren te plaatsen in hun huis. Vliegenhorren hebben een groot aantal voordelen voor elk huis met praktische gevolgen voor de gezondheid en veiligheid. De tijd van industrieel ogende, saaie hordeuren is allang voorbij, met een verscheidenheid aan opties beschikbaar in verschillende stijlen en kleuren voor elk decor of ontwerp. Het aanbrengen van horren en hordeuren voor alle deuren en ramen in je woning is een waardevolle investering die voor eeuwig rendement zal opleveren.

Veiligheid en insectenwering

Over het algemeen worden hordeuren geïnstalleerd als een manier om het huis comfortabeler te maken. Als vuistregel zijn er twee soorten schermen. Er zijn beveiligingsschermen met een dubbele functie: veiligheid en insectenwering. Daarnaast zijn er hordeuren, die als enige doel hebben om insecten buiten je huis te houden. Beide soorten hebben veel stijlen die er goed uitzien, goed passen bij hun omgeving en goed zijn gebouwd. Ze zijn ook geschikt voor zowat elke toepassing, zoals moeilijk te screenen gebieden zoals grote openingen of balkons.

Hordeuren met insectengaas

Hordeuren met insectengaas zijn een voor de hand liggende keuze als het doel is om uitsluitend muggen, vliegen, insecten en enge kruipen uit uw huis te houden en frisse lucht in uw huis te laten. Het kunnen vaste vliegenhorren of intrekbare horren zijn. Afhankelijk van je huis en je behoeften kan je ervoor kiezen om beveiligings- of slagdeuren te installeren. Dit soort schermen is buitengewoon moeilijk om door te breken en voegt een extra beschermingslaag toe tegen een mogelijke inbraak of een huisinvasie.

Lees ook:  Wat te doen met 10 miljoen

Stijlvolle hordeuren

Door een decoratief voordeurscherm te installeren, zoals een klassiek of smeedijzeren scherm, kan je een eerste indruk creëren van de stijl en het imago achter de deur en in je huis. Het is een slimme manier om hordeuren te verbergen en het achter een kunstwerk of decoratief element te plaatsen. Hordeuren tegen insecten of voor je beveiliging stellen je in staat je huis te openen en natuurlijk licht binnen te laten, waardoor je omgeving een helderder en ruimtelijker gevoel krijgt.

Energie-efficiënte hordeuren

Afhankelijk van de indeling van je huis, kan je horren en / of beveiligingsschermen installeren die dwarsventilatie mogelijk maken. Tijdens de warmere maanden kan je de energierekening verlagen door frisse lucht op natuurlijke wijze te laten circuleren en je huis te koelen. De stroom verse, nieuwe lucht helpt een kamer te verlichten door muffe lucht uit de omgeving te verwijderen. Bovendien helpt circulerende schone lucht schimmel te voorkomen die allergieën en luchtweginfecties kan veroorzaken.

Kinderen veilig houden met hordeuren

Hordeuren zijn perfect om te voorkomen dat kinderen ruimtes betreden waar ze niet binnen zouden moeten zijn, bijvoorbeeld de voor- of achtertuin zonder toezicht. Ze zijn een uitstekende oplossing om kinderen veilig en in het zicht te houden. En zijn een veel betere optie dan alle deuren te moeten sluiten en een fort te creëren. Veel hordeuren bieden ook een element van privacy. Omdat de traditionele zwarte gaasconstructie het moeilijk maakt voor iemand om van buiten naar binnen te kijken. Omgekeerd kunnen degenen die binnen zijn nog steeds met gemak naar buiten kijken. Dit potentieel kleine, maar belangrijke punt is een bijkomend voordeel van het plaatsen van hordeuren.

Lees ook:  Stel je huis veilig met deze vakantie checklist

Foto header via iStock, credits: photointrigue 

0 comments on “Handig én mooi: hordeuren tegen insecten in huis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *