Eten je kids geen groenten? Met deze Food Fellows recepten wel!

Eten je kids geen groenten? Met deze tips wel!

Er zijn welgeteld twee succesrecepten (pannenkoeken niet meegeteld) waarmee ik eindeloos varieer bij mijn twee kids: tomatensoep (mét ballen, dat is een pre voor ze) en spaghetti. Die laatste moet wel altijd echt goed slurpbaar zijn, anders wordt de spaghetti niet ‘goed gekeurd’. Zet ik ze deze twee gerechten voor, dan weet ik in ieder geval zeker dat het op gaat. En dat ze genoeg groentes binnenkrijgen. Ook niet onbelangrijk. Food Fellows, Vrienden van de Harvest House telers, hebben nu twee sauzen op de markt gebracht waarmee je in no-time een maaltijd met veel groente op tafel zet: de EASY Tomato Base (basis voor soep, saus en pizza) en de EASY Pasta Sauce (voor lasagne en pasta). Wij gingen aan de slag met de EASY Tomato Base.

Good to know

Nog even wat extra info over de sauzen, want wat maakt ze nu zo specialer dan andere sauzen? Food Fellows redt de imperfecte tomaten en paprika’s die anders het schap niet halen. Ze worden vervolgens verwerkt tot duurzame en verantwoorde sauzen. Zo zijn ze 100% natuurlijk, bevatten ze minimaal 60% verse groente en zijn ze laag in zout, suiker en vet. Dikke plussen: makkelijk meer groente eten, je gaat voedselverspilling tegen (want de sauzen zijn gemaakt uit reststromen) en ze zijn makkelijk in gebruik (althans dat moet nog blijken natuurlijk..).

Eten je kids geen groenten? Met deze Food Fellows recepten wel!

Tomatensoep per i bambini

Ingrediënten:

 • 1 bak EASY Tomato Base
 • 200 gram half-om-half gehakt
 • 1 ei
 • 1 beschuitje
 • 2 sneetjes oud wit brood
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel oregano
 • een handje bieslook of peterselie
 • 800 ml water
 • 1 groentebouillonblokje
Lees ook:  Getest: wat de 1-daagse detox van Sapje met je lichaam doet

Bereidingswijze:

 1. Kneed het gehakt met het ei in een kom tot een geheel. Verkruimel de beschuit zo klein mogelijk en kneed dit door het mengsel van gehakt en ei. Voeg als laatste de oregano toe. Laat het geheel 15 minuten rusten in de koelkast.
 2. Ondertussen kan je de sneetjes witbrood in kleine blokjes snijden. Besprenkel ze met de olijfolie en leg ze op een bakplaat. Bak de croutons in ongeveer 25 minuten krokant en bruin (af en toe omdraaien).
 3. Draai van het gehakt kleine balletjes.
 4. Zet een grote pan op het vuur en schenk daarin de Tomato Base in. Voeg 800 ml water toe en 1 groentebouillonblokje. Voeg ook de balletjes toe en laat alles, wanneer het warm is geworden, 10 minuten goed doorpruttelen.
 5. Schenk de soep in een mooie kom. Strooi wat croutons over de soep met ballen en steek er wat lange bieslooksteeltjes of peterselieblaadjes in. Eten maar!

Ging het op? Jazeker, beide kids hebben hun koppen soep tot aan de bodem opgegeten. Voor herhaling vatbaar dus. Zelf aan de slag met één van de sauzen van Food Fellows? De producten zijn verkrijgbaar bij Plus Supermarkten in het tomatenschap.

Foto header via iStock, credits: robynmac 

0 comments on “Eten je kids geen groenten? Met deze tips wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *