Avontuurlijk Alpes d’Huez; zo veel meer dan skiën en snowboarden

by Petrick de Koning

De Alpen zijn weer wit. Nog heel even en de skigebieden gaan weer open. Tijd om je skispullen van zolder te halen en te checken of je ski’s of snowboard nog een waxbeurt nodig hebben. Voor de allround wintersporter is skigebied Alpes d’Huez Grand Domaine een echte aanrader. Alpes D’Huez staat bekend als ‘de Nederlandse berg’ en dat is echt niet alleen in de zomer. Maar kijk vooral verder, want dit gebied heeft ook nog andere parels, zoals Auris-en-Oisans, Oz-en-Oisans, Vaujany en Villard Reculas.

Langste afdaling van Europa

Met bijna 250 km aan pistes, kun je hier helemaal los. Of je nou ervaren of beginner bent; er is voor iedereen een ski-uitdaging te vinden. Vergeet vooral niet de langste afdeling van Europa te doen (La Sarenne). Bovenaan deze zwarte piste (kun je onderweg  daarheen de verleiding van La Folie Douce weerstaan?) is het even spannend, maar daarna zoef je 16 km lang heerlijk naar beneden. Skiën en snowboarden staan natuurlijk bovenaan de lijst van wintersporters. Toch kan het in Alpes d’Huez geen kwaad om verder te kijken dan je skistokken lang zijn.

Next-level sleeën op de Aples d’Huez

In Auris-en-Oisans kun je bijvoorbeeld next-level sleeën. Met een Yooner, die nog het meest lijkt op een monoski met zitje en handvat, kun je heerlijk de piste af roetsjen. Je doet het aan eind van de dag om botsingen te voorkomen. Eerst voelt de Yooner wat onwennig, maar voor je het weet slalom je als een pro de hellingen af! Als je dat nog niet avontuurlijk genoeg vindt, kun je ook de ski trike proberen (check hiervoor de tourist office). Met drie ski’s en een stuur manoeuvreer je heel makkelijk de helling af. Gooi vooral je heupen erin. (Ik moet wel eerlijk zijn, ik ging in Oz-en-Oisans het kinderhellinkje af…)

Lees ook:  Review On Cloudrunner, een topcombinatie van comfort en support

Ski-in, Ski-out

Als je toch in Oz-en-Oisans bent, is het Moontain Hostel een perfecte uitvalsbasis. Dit voormalige familiehotel onderaan de piste, heeft een totale make-over gehad. In een coole designsetting is alles ingericht voor een toffe wintersportvakantie. Ski-in, Ski-out, fraaie designkamers voor groepen, duo’s en gezinnen, een koffiebar, restaurant en een lekkere chillplek. Wat heb je nog meer nodig?

Prachtige vergezichten

Dit hostel is ook een mooi startpunt voor een sneeuwschoenwandeling rondom Oz. Hoewel de sneeuwschoenen inmiddels moderner zijn, waan je toch een Canadese trapper als je door de sneeuw waadt (of ploetert). Hoewel alles om je heen vooral wit is, leer je van de gids veel over het ontstaan van het gebied en de natuur. Bovendien heb je af en toe prachtige vergezichten op een schitterend en avontuurlijk skigebied! En eenmaal weer terug in het dorp snel weer de latten onder!

Avontuurlijk Alpes d’Huez; zo veel meer dan skiën en snowboarden

Let aub wel op

Als je afreist, zorg dan wel dat je op de hoogte bent van de laatste regels en maatregelen rondom corona. In dit blog lees je waar je in ieder geval rekening mee moet houden.

Foto header via iStock, credits: alexivanov 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy