5 x de leukste herfstuitjes door heel Nederland voor jong en oud

by Emma

Wat te doen deze herfstvakantie? Voor wie niet ver wil of kan reizen, is er gelukkig op Nederlandse bodem meer dan genoeg te doen wat betreft herfstuitjes. Voor ieder wat wils: van festivals en doolhoven tot natuurwandelingen en interactieve dierentuinen.

Amsterdam Dance Event

ADE zoals we gewend zijn van vorige jaren zit er deze keer uiteraard niet in. Toch hebben de organisatoren enorm hun best gedaan om een prikkelend programma vol online én live evenementen te organiseren. En dat is goed gelukt. Zo kan je op bekende locaties zoals de Melkweg en de Marktkantine genieten van films over muziek, live performances, music talks van artiesten en zelfs wat masterclasses waar je je eigen draaitalenten kunt bijspijkeren. Amsterdam Dance Event loopt van 21 t/m 25 oktober.

Cinekid Festival

Los van de livestreams die door het hele land te volgen zijn tijdens de herfstvakantie – bomvol premièrefilms en series – valt het Cinekid Festival ook te bezoeken op maar liefst tien verschillende festivallocaties in Amsterdam, Nijmegen, Breda, Rotterdam, Haarlem, Enschede en Groningen. Het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld biedt ook verschillende workshops en tutorials aan waar de kinderen mee aan de slag kunnen. Het Cinekid Festival is te bezoeken van 7 tot 23 oktober.

Doloris’ Meta Maze

Bezoek Tilburg en stap in Doloris’ Meta Maze waar je je in een nieuwe werkelijkheid waant. Al je zintuigen worden op verrassende wijze geprikkeld in een enorm doolhof van wel vierhonderd vierkante meter. Het complex bestaat uit meer dan veertig ruimtes – elk ontworpen door een kunstenaar. Je komt tijdens je speurtocht anderen tegen, maar je legt de weg alleen af. Het doel van het doolhof? Gewoonweg dwalen en al het moois in je op laten nemen. Het is een bijzondere ervaring – waar je af en toe wel voor moet klauteren, dus avontuurlijk is het ook. Bezoek na het doolhof ook vooral de rooftopbar om te genieten van het uitzicht.

Lees ook:  Van beginnende vlam tot getrouwd stel: de beste manieren om Valentijnsdag te vieren

Gaasterlandse Natuurweek

In het bosrijke gebied in het Zuidwesten van Friesland ligt Gaasterland, waar ook dit jaar weer de Gaasterlandse natuurweek plaatsvindt. Ga op zoek naar paddenstoelen, ontdek waterbeestjes met de boswachter, geniet van de kruidenwandeling of doe intensief mee aan de sportieve outdoordag. Er zijn meer dan genoeg kinderactiviteiten, dus het hele gezin kan mee. Neem wel wat warme kleding mee en vergeet vooral je regenjas niet – het is niet alleen een week óver de natuur, maar je zit er ook echt middenin. Je kan deelnemen aan de Gaasterlandse Natuurweek van 11 tot 18 oktober.

DoeZoo

Wat deze dierentuin in Groningen zo bijzonder maakt, is dat de focus ligt op zélf doen. Dat betekent dat je wordt uitgenodigd om alles wat met de dierenwereld te maken heeft zelf te horen, zien, ruiken, voelen en proeven. Je komt er vooral veel insecten tegen, maar ze hebben ook beren, hagedissen, eekhoorns en nog veel meer. Deze interactieve dierentuin is perfect voor kinderen die het heft in eigen handen willen nemen, maar ook geschikt voor de nieuwsgierige volwassene. Vergeet alleen niet van te voren even je bezoekje te reserveren.

Beeld header via website Cinekid

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy