Van deze LEGO art creaties sla je steil achterover

Van deze LEGO art creaties sla je steil achterover

Als er één bedrijf is dat al jaren een super sterke marketing strategie heeft dan is dat wel LEGO*. Twee jaar geleden vierde het bedrijf haar 60ste verjaardag. Wat ook maar nog eens aangeeft hoe succesvol het merk al jarenlang is. En niet alleen bij jong, maar ook (misschien juist wel vooral) bij oud. Zelfs David Beckham is verzamelaar en fervent LEGO bouwer. Niet gek als je de volgende bizar mooie LEGO art creaties ziet. Want dat je met LEGO bricks ongeveer alles kan bouwen, blijkt hier wel uit:

Architectonische hoogstandjes

De LEGO Architecture collectie is vooral populair bij volwassenen. Van Taj Mahal tot aan het Empire State Building, alles is maakbaar. Wij zijn met name fan van de Shanghai skyline. Met onder andere de Chenghuangtempel, de Longhua-tempel met pagode, het Radisson Blu Hotel, de Bund, de Pareltoren van het Oosten, het World Financial Center en de Shanghai Tower.

Ideas, ideas, ideas!

De items van LEGO Ideas zijn geïnspireerd en gekozen door LEGO fans (super origineel dus). De sets omvatten originele concepten en scènes die gebaseerd zijn op series en films, de ruimtevaart, natuur of andere toffe ideeën. Wat dacht je bijvoorbeeld van The DeLorean time machine uit Back to the Future? Of een Volkswagen T1 camper? De Central Perk versie is ook een musthave. De koffiewoonkamer van Friends nabouwen in je eigen huis.

Arty farty

Vanaf deze herfst kan je ook LEGO art sets aanschaffen. Hiermee kan je portretten maken van beroemdheden (er komen vier versies op de markt), die je ook echt op kan hangen thuis aan de muur. Je kan de portretten samenstellen op vier mogelijke manieren. Doe ons de Beatles maar aan de muur. Ho wacht… eerst natuurlijk wel even alle bricks op de juiste plek leggen…

Lees ook:  Wat is de werking van creatine?

Stranger Things

De serie Stranger Things heeft een gehele eigen collectie binnen LEGO. Ook als je geen fan bent van de serie zijn de items de moeite waard om te maken. Met name de Upside Down uit deze Netflix serie is toch wel het meest spectaculair al zeggen wij zelf.

* Nice to know: wist je dat LEGO komt van het Deense “Leg godt,” wat “speel goed” (play well) betekent.

Foto header via iStock, credits: Ekaterina_Polischuk 

0 comments on “Van deze LEGO art creaties sla je steil achterover

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *