Onmisbaar in de keuken

Onmisbaar in de keuken

Wat is voor jou onmisbaar in de keuken? Kun je je geen dag voorstellen zonder je koffieautomaat, of is voor jou juist de magnetron iets waar je niet zonder kunt? Ben je een fanatiek gebruiker van je oven, of is het juist de citruspers of het broodrooster dat volop wordt gebruikt in jouw keuken?

Een hele keuken vol

In veel keuken is het soms even goed zoeken naar een leeg stukje werkblad. Het aantal machines en automaten dat een plekje in steeds meer keukens krijgt is de afgelopen jaren flink gestegen. En dat lijkt alleen maar verder toe te nemen. Zelfs zodanig dat het in veel keukens goed zoeken is naar nog een vrij stopcontact. Want deze worden vrijwel allemaal door onmisbare keukenhulpjes bezet gehouden.

Met een beetje geluk heb je een oven en magnetron, of natuurlijk een combimagnetron om ruimte te besparen, in laten bouwen in je keuken. Dat scheelt weer wat ruimte op het werkblad. Maar dan ben je er nog lang niet. Je hebt natuurlijk je kookplaat of gasstel, dat wat je nodig hebt om echt te kunnen koken. Maar de kans is groot dat je deze inmiddels hebt aangevuld met een groot aantal apparaten waar je ook niet meer zonder kunt. Een waterkoker, broodrooster, keukenmachine, blender, grillplaat, koffieautomaat: de meeste keuken staan er vol mee.

Gebruik je ook alles?

Een hele gemene vraag om jezelf, of iemands wiens keuken ook zo vol staat, te stellen, is of je al die apparaten ook echt nodig hebt. Er zullen vast en zeker mensen zijn die daar zonder te jokken ‘ja’ op kunnen antwoorden. Maar in veel gevallen zal er toch ook het een en ander rondslingeren waar weinig mee gedaan wordt.

Lees ook:  Je vloer upcyclen doe je zo!

Blenders vallen vaak in deze categorie. Niet omdat ze niet handig zijn. Maar ze hebben nogal de neiging om ergens in een lade te verdwijnen, zodat je bijna vergeet dat je er eentje hebt. Zonde, want een blender is nu juist een apparaat dat weinig ruimte in beslag neemt om je aanrecht. Maar wel bij heel veel klusjes kan helpen.

De oplossing? Koop een echt mooi exemplaar, bijvoorbeeld een Smeg blender, en zet hem op een prominente plek. Zo ‘vergeet’ je nooit dat je hem hebt. En ben je eerder geneigd hem erbij te pakken als er een klusje is waarbij je hulp kunt gebruiken. Als er een sausje gemaakt moet worden, of een soep. Als je een hapje voor je kind moet maken, of een lekkere smoothie voor jezelf. Veel mensen zijn zelfs zo handig met de blender, dat ze hun keukenmachine niet of nauwelijks meer gebruiken in de keuken.

Foto header via iStock, credits: AnVr 

0 comments on “Onmisbaar in de keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *