Hippe sporten die je nú wil uitproberen

Hippe sporten die je nú wil uitproberen

Ben je helemaal klaar met het hardlopen op de loopband, spinnen bij de sportschool of home workouts die je ondertussen allemaal wel een keertje gehad hebt? Dan is het tijd voor iets nieuws. In beweging blijven is goed voor je lichaam én geest. Wij hebben vijf hippe sporten voor je verzameld, die je weer plezier geven in het sporten en natuurlijk ook bijdragen aan het versterken van je lichaam.

Float Fit

Een intensieve fullbody workout op het water. Met float fit ben je continue je evenwicht aan het trainen, doordat je de oefeningen uitvoert op een met lucht gevulde mat die drijft op het water. Je ontwikkelt een sterke core-stabiliteit, en wanneer je het warm hebt gekregen, kun je zo even het water inspringen. Als dat niet per ongeluk al is gebeurd…

Bossabal

Deze sport is ontstaan op de stranden van Rio de Janeiro. Stilstaan bij deze sport is geen optie. Het is een dynamische sport, waarbij het beste van voetbal, volleybal en turnen gecombineerd wordt op een opblaasbaar veld met trampolines. Muziek staat centraal bij deze sport, dus deze sport biedt naast uitdaging ook veel gezelligheid en een Zuid-Amerikaanse vibe. Leuk voor een uitje met werk, of om te doen met de familie. Je kunt een bossabal-veld gemakkelijk huren.

BarreConcept

Dit is de workout voor een danserslichaam. De workout is gebaseerd op pilates, yoga én ballet. Pilates komt terug in de workout door de precisie van de uitvoering van de oefeningen. Yoga uit zich in de lenigheid en kracht en ballet komt terug in de houding en elegantie. Voor deze workout heb je geen ervaring nodig met een van de drie sporten. Het resultaat? Een fit en uitgebalanceerd lichaam. Na sets van krachtoefeningen voer je stretches uit, om er zo voor te zorgen dat je spieren steeds opnieuw verlengd worden. Je creëert een sterk lichaam door BarreConcept.

Lees ook:  Waarom Virtual Reality workouts met FitXR een effectief alternatief vormen in de herfst

SUP yoga

Als je van water en yoga houdt, is SUP yoga de ideale sport voor jou. Met suppen ben je al bezig om je balans te trainen, maar door daar yoga-oefeningen aan toe te voegen, train je je balans nog net wat meer. Ook kom je helemaal tot rust doordat de oefeningen op het water zijn. Er wordt een extra element toegevoegd aan yoga, waardoor je in een fijne flow komt.

Tai Chi

Een oude Chinese kunst die zowel goed is voor de geestelijke als lichamelijke gezondheid. Deze sport kun je ook wel meditatieve beweging noemen. Met deze sport focus je je op een serie van bewegingen, waardoor de aandacht op het lichaam wordt gericht en je lichaamsbewustzijn ontwikkelt. Het lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, want bij veel van ons is stress toch vaak onbewust aanwezig. Met Tai Chi blijft je hartslag rustig, overbelasting van gewrichten worden vermeden en lenigheid en balans staat voorop.

Foto header via iStock, credits: master2 

0 comments on “Hippe sporten die je nú wil uitproberen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *