De roadtrip proof Volkswagen T-Roc R is een waar rijgenot

De roadtrip proof Volkswagen T-Roc R is een waar rijgenot

Dat was wel even slikken, toen ik na een week de Volkswagen T-Roc R gereden had, deze bolide weer moest ‘inleveren’. Want dat was me een weekje fijn rondtoeren! Benieuwd naar alle highlights van deze auto, met een vermogen van 221 kW/300 pk? Lees dan vooral verder!

De Volkswagen T-Roc R is een crossover en het broertje van de Volkswagen Golf R. Het is een sportieve variant van de SUV en uitgevoerd met allerlei meer sportieve elementen. Een gezinswagen verpakt in een stoere, sporty crossover. Iets waar wij heel blij van worden. En de kids ook zo bleek bij het ophalen van de auto; enthousiast werd de auto ‘begroet’. Wat ook altijd helpt is een dakhemel die open kan. Dat heeft toch iets magisch in zich voor kids. Daarnaast is de auto ontzettend ruim, wat prettig is met autostoeltjes die op de achterbank moeten worden gezet.

Geen gebrek aan beenruimte

Het interieur van de T-Roc R sluit naadloos aan bij de uitstraling van het exterieur: stijlvol en stoer tegelijkertijd. Met een flinke dosis sportiviteit niet te vergeten! Het is heerlijk comfortabel zitten en aan beenruimte geen gebrek. De gebruikte materialen (leer, staal, aluminium) komen in een mooie balans naar voren in het interieur. En ook de integratie van het multimediasysteem werkt prettig. Genietend rijden we Nederland door.

Energieke uitstraling

De buitenkant van de T-Roc R is duidelijk in zijn uitstraling: energiek. Denk een dubbele uitlaat aan beide zijden, sportieve bumpers (met een speciale R grille) en spiegelkappen in mat chroom. Denk daarbij de snelheid van de T-Roc R, een 221 kW / 300 pk sterke 2.0 TSI benzinemotor waarmee hij in 4,8 seconden accelereert van 0-100 km/u. Wat goed is voor een topsnelheid van 250 km/u. Niet gek toch? Ook niet gek dat het daarom moeilijk afscheid nemen was na een week cruisen in deze auto. De prijs? Vanaf € 54.515 staat ie bij jou op de oprit te shinen….

Lees ook:  Mazda2 Design Workshop

0 comments on “De roadtrip proof Volkswagen T-Roc R is een waar rijgenot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *