Boskeetje 't Vergulde Reetje

6 x cafés en restaurants waar je tijdens de regenachtige herfst warm blijft

De toppen van de bomen kleuren langzaam oranje en het wordt alweer wat vroeger donker. Met de dalende temperatuur van de herfst en de – steeds frequentere – regenbuien hebben we zo nu en dan behoefte om te verdwijnen in een goed boek met een heerlijk stuk gebak en een warm drankje. Waar dat het beste kan, lees je hier.

Boscafé ’t Hijgend Hert

In de buurt van Mechelen zit je lekker warm in de berghut van Boscafé ’t Hijgend Hert in Vijlen. Inclusief openhaard, die met koud weer ook daadwerkelijk branden mag. Maak een fijne wandeling door het prachtige Vijlenerbos om vervolgens voor een stoofpotje bij te komen op de top van de 260 meter hoge heuvel.

Ook leuk: sinds de lente van dit jaar kan je bij ‘t Hijgend Hert ook ‘Boskeetje ‘t Vergulde Reetje’ vinden. Hier kan je terecht voor Coffee to go, Speciaalbiertjes, Fris, IJs en Wraps.
Alles “Take Away”, je kunt dus heerlijk picknicken in t Bos.

De Schone Lei

Bezoek het Rotterdamse Kralingse Bos en vlij jezelf neer in restaurant De Schone Lei voor een heerlijke traktatie – en dan bedoelen we niet alleen het uitzicht op de Kralingse plas of de skyline van de stad. Als je nog wat laatste zonnestralen kan meepakken, is het terras overigens geen slechte plek.

Café de Toog

Voor wie liever wandelt door de stad – zoals bijvoorbeeld door het prachtig Amsterdamse Vondelpark – kom je goed uit bij Café de Toog. Gelegen ten noorden van het park kom je terecht in een bruin café van meer dan 100 jaar oud, omgetoverd tot hippe huiskamer. Bomvol ornamenten is de sfeer hartstikke knus, en de drankjes heerlijk warm.

Lees ook:  De Podcastclub: de 5 meest bijzondere familieverhalen

De Eendracht

Zin om schaapjes te tellen? Bij De Eendracht in Blaricum kan het tijdens het eten. Omgeven door het groene Goois Natuurreservaat ontbijt, lunch of dineer je in een prachtige zaal met uitzicht op de heide. Op loopafstand ligt de schaapskooi, en de beestjes (ook de Schotse Hooglanders) lopen gewoon los. Zeker leuk voor een herfst familie-uitje.

Boshuis Venkraai

Wat dieper gelegen in de Oisterwijkse bossen vind je het ouderwetse Boshuis Venkraai. Geheel met rieten dak en witgeschilderde houten raamkozijnen waan je je in een heus herfst sprookje. Gemakkelijk te bereiken via een van de velen wandelpaden, is het een fijne tussenstop, waar je goed terecht kan voor wat borrels en hapjes (kijk ook zeker naar de uitgebreide bierkaart).

Theehuis de Slotplaats

Op naar Friesland! Waarom? Voor een prachtig theehuis en een heerlijk stuk appeltaart bij de Slotplaats. Aan de rand van het pittoreske dorpje Bakkeveen kom je in een historische omgeving terecht, aangelegd in 1668 – inclusief echte slotgracht en 200 hectare aan land. Nadat je het omringende natuurgebied hebt ontdekt (en misschien wel een ree of roofvogel hebt gezien!) kan je hier rustig genieten.

Foto header via de Facebook pagina ‘t Hijgend Hert

0 comments on “6 x cafés en restaurants waar je tijdens de regenachtige herfst warm blijft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *