UMAMI by Han: bijzonder goed genieten van Chinese fusion-gerechten

UMAMI by Han: bijzonder goed genieten van Chinese fusion-gerechten

De Aziatische keuken is een van de meest variërende en innovatieve keukens ter wereld. Noem maar eens een andere keuken die zó veel smaken kent en ze constant op een verrassende manier bij elkaar laat komen. Zoet, zuur, zout, spicy en – natuurlijk – umami. Met name Chinees eten overschaduwt met haar smaakcombinaties bijna elke andere keuken. Wist je ook dat de Chinese keuken zich voornamelijk richt op onze gezondheid? Met dat alles in gedachten maakten we een culinaire reis bij UMAMI by Han in Den Haag. Alvast een tip van de sluier: bij de restaurants van UMAMI by Han draait alles om social dining.

‘’Het delen van eten brengt mensen dichter bij elkaar. Dit is een belangrijk uitgangspunt in de Chinese cultuur.’’

Bij de ingang werden we verwelkomd door Lucas en Wing, waarna we naar een mooie tafel werden begeleid. In een comfortabele setting kregen we de keuzes uitgelegd. Het gastronomie menu dat elk seizoen speciaal samengesteld wordt door de chef óf we kunnen zelf ons menu samenstellen. Wij gingen voor het laatste. En dat in combinatie met ‘health pairing’.

Health pairing?

Het leuke aan Umami by Han is dat je er lekker eet én veel leert over gerechten en drankjes die verbonden zijn aan Traditional Chinese Medicine (TCM). Tenminste, die keuze heb je als je ervoor kiest om het health pairing arrangement erbij te nemen. Shanna, die enorm veel weet van kruiden en spices, vertelde ons dat gezondheid voorop staat bij Umami. Alles op het menu gaat gepaard met speciaal samengestelde theeën die de gezondheid een boost geven. En bij elke gang hoort een thee die verbonden is met een seizoen: lente, zomer, mid summer, herfst of winter. Bij de eerste gang kregen we bijvoorbeeld de thee ‘sour bliss’ geserveerd. Dit is een warme thee waarbij appelazijn het hoofdingrediënt is. De thee zorgt voor een gezonde spijsvertering en staat in het teken van een nieuw begin, net zoals het lenteseizoen. En hoe toepasselijk: de thee krijg je geserveerd aan het begin van de culinaire reis bij Umami.

Lees ook:  5 x de leukste herfstuitjes door heel Nederland voor jong en oud

Fusion gerechten

Op de kaart vind je genoeg vegetarische, vis- en vleesgerechten om met vrienden en familie aan tafel te delen. Bij alle gerechten zie je dat er enorm veel aandacht in de bereiding zit. Het ziet er niet alleen prachtig uit, de crew legt ook bij elk gerecht uit wat de ingrediënten zijn en waarom voor deze combinatie is gekozen. Vooral als je deze smaken en combinaties niet eerder hebt geproefd, is het leuk om te horen hoe deze fusion gerechten tot stand zijn gekomen. Terwijl je naar de gerechten en drankjes kijkt en ondertussen naar de uitleg luistert, lijkt het net of je naar een aflevering van Chef’s Table op Netflix kijkt!

De culinaire reis eindigt met een indrukwekkende dessertkaart waarbij het moeilijk is om maar één dessert te kiezen. En natuurlijk hoort bij de laatste gang ook een speciale thee, welke lekker zoet is en je geniet van de smaak van aardbeien. Tegen het einde van de avond heeft de crew ons een echte culinaire experience bezorgd en is de toon gezet om gezellig na te tafelen.

Gezellig dineren bij Umami by Han kan in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Maastricht.

Tip! Genieten van andere health concsious gerechten van chef Han Ji kan ook bij restaurant Zheng in Den Haag, waarover ik vorig jaar mijn ervaringen beschreef in dit artikel.

0 comments on “UMAMI by Han: bijzonder goed genieten van Chinese fusion-gerechten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *