Summer review: Polar Unite sporthorloge

Oké, de omstandigheden om te sporten, binnen of buiten, zijn momenteel verre van ideaal. Als je alleen al aan actie denkt, start de meltdown. Met deze tropische temperaturen lonkt het terras of de zee meer dan een sportzaal. Toch weet iedereen dat sporten noodzakelijk is. Maar waar begin je als je – net als ik – terugkomt van een hardnekkige blessure of gewoon wilt opstarten. De Polar Unite geeft je houvast. Niet alleen door je prestaties en dagelijkse leven te monitoren, maar ook door je concrete oefeningen voor te stellen. Of dat werkt, probeerden we uit met een summer review.

Geen gram te veel

Een groot voordeel van de Polar Unite is in ieder geval dat het een licht en comfortabel sporthorloge is. Je merkt bijna niet dat je ‘m draagt. Zeker met de huidige temperaturen is dat een enorm pluspunt. Je wilt geen gram te veel meeslepen. Dit gaat echter niet ten koste van de functionaliteit. Zeker in de opbouwfase naar mijn ‘normale’ fitness vind ik het fijn en belangrijk om te weten hoeveel stappen ik per dag zet en hoe ik slaap. De Polar Unite registreert dat allemaal.

Persoonlijk oefenplan

De Polar geeft je echter niet alleen inzicht in de actuele status. Alle gegevens worden slim gecombineerd door FitSpark. Dit is eigenlijk je dagelijkse coach. Deze optie geeft namelijk doelgerichte, persoonlijke oefeningen. En het mooie is dat je horloge niet alleen zegt wat je moet doen, maar je ook concreet coacht. Duidelijke instructies, timers en trillingen helpen je op weg bij de verschillende oefeningen die op dagbasis doet; van kracht en cardio tot mobiliteit.

Lees ook:  Nieuwe sport hotspot: de SwimGym

Altijd een compleet beeld

Je kunt natuurlijk ook prima je eigen schema volgen. In mijn geval is het herstel gestart met wandelen en daarna de renschoenen aan voor voorzichtige intervaltrainingen. Zeker in het begin was ik nog  onzeker over mijn voortgang. Juist dan is het prettig om te zien wat je precies gedaan hebt en wat het effect op je fitness is. Dat gaat verder dan tijd, snelheid en hartslag. Ook de analyse van hartslagzones, verbruikte calorieën en cardiovasculaire belasting neemt de Polar Unite mee. Zo heb je echt een compleet beeld en weet je hoe ver je de volgende keer kunt gaan. Of toch echt weer even rustiger aan moet doen…

Goede graadmeter

En na gedane inspanning is het goed rusten. Slaap speelt een sleutelrol in de progressie die je kunt maken. De Polar Unite biedt met Nightly Recharge inzicht in de kwaliteit van je slaap en je herstel van eerdere inspanningen. Ik moet zelfs bekennen dat ik inmiddels meteen na mijn ontwaken even kijk ‘hoe goed’ ik geslapen heb. Die informatie is een goede graadmeter voor weer een mooie werk-, sport- of vakantiedag.

100 procent fit

Tijdens de test heb ik de Polar Unite ervaren als een comfortabel horloge dat me houvast biedt in mijn streven om weer 100 procent fit te worden. Helaas gaat dat proces veel langzamer dan ik wil, maar gelukkig zie ik in de Polar Flow app wel dat ik flinke progressie boek. Laat die (halve) marathon maar weer komen!

0 comments on “Summer review: Polar Unite sporthorloge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *