Ontmoet je ideale reisgenoot: de NETGEAR Nighthawk M2 mobiele router

Ontmoet je ideale reisgenoot: de NETGEAR Nighthawk M2 mobiele router

Waar gaan we heen? Is allang niet meer de kernvraag bij het bespreken van de vakantieplannen. Deze vraag is – in ieder geval voor de pubers in mijn gezin – vervangen door:  ‘Is er ook wifi?’ Je kan natuurlijk denken: ‘Lekker rustig zonder’. Maar voor de jongere generatie is connectiviteit dé eerste levensbehoefte. Zeker als het 4G budget van de jeugd laag is. Om stress vooraf te voorkomen – en gezeur op de vakantielocatie – heb ik deze zomer een mobiele router getest. Spoileralert: de vakantie was heerlijk!

De zomerbreak bestond dit keer uit dik twee weken Frankrijk op twee verschillende locaties. Ideaal voor de test was dat het eerste huis ronduit zwakke wifi had en het tweede helemaal niet. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat de Nighthawk te veel bagageruimte inneemt. Het is echt een compact apparaatje met eenvoudig en praktisch design. Je stopt ‘m makkelijk in een handtas of rugzak. Zo heb je altijd je eigen veilige verbinding bij de hand.

In no-time in de lucht

Voor iemand die niet echt technisch onderlegd is, lijkt het een fikse uitdaging om zelfstandig een tijdelijk wifi-netwerk in elkaar te knutselen. Termen als Gigabit Class LTE mobiele router en maximale downloadsnelheden tot 2 Gbps op de doos helpen mij daarbij niet. Hoe fijn is het dan als je merkt dat het instellen van de router echt een fluitje van een cent is. Je schuift de simkaart erin en via het logische touchmenu heb je je eigen netwerk in no time in de lucht.

Lees ook:  Blessed in de Belgische branding

Overal een topverbinding

Als je dat thuis al regelt – vergeet niet om een (duo)sim te kiezen waarmee je kunt roamen – genieten je reisgenoten onderweg al van een topverbinding. Je kunt zelfs via USB vanaf andere media streamen. Een garantie voor een rustige achterbank. Het helpt dat je met de Jumpboost ook iPads of smartphones kunt opladen.

Geen obscuur netwerk

Eenmaal op locatie ben je helemaal de held. In totaal kan je 20 apparaten aan de router koppelen. Dit maakt je niet alleen populair bij je eigen gezin, maar zeker ook bij de andere tijdelijke huisgenoten in de puberleeftijd. Zij hoeven niet steeds naar de Bar Tabac in het dorp om daar via een obscuur wifinetwerk hun socials te raadplegen. En dat geldt natuurlijk evengoed voor ouders die hun werk(mail) niet los kunnen laten.

Mobiel luilekkerland?

Hoewel de NETGEAR Nighthawk M2 mobiele router nu misschien klinkt als het mobiele Luilekkerland: je moet de GB’s natuurlijk wel aftikken. Dan is het wel fijn dat je het verbruik makkelijk kunt monitoren. Bovendien gelden bij ons op vakantie dezelfde regels voor gebruik van telefoons en andere schermen. En die zijn met deze mobiele router heel eenvoudig te handhaven: OFF!

2 comments on “Ontmoet je ideale reisgenoot: de NETGEAR Nighthawk M2 mobiele router

  1. Mooie techniek! Je kan mogelijk ook in het land van bestemming een prepaid simkaart aanschaffen zodat je tegen spotprijzen data gebruikt.

  2. Petrick de Koning

    Goeie tip John!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *