De top 5 populairste relatiegeschenken voor je werknemers

by Emma

Het is tijd om je werknemers en collega’s te laten zien dat je ze waardeert en dat je jouw businesspartners herinnert dat je ze heus niet bent vergeten. Maar hoe pak je dat goed aan? Het vinden van het juiste werkcadeau is knap lastig omdat je veel van hetzelfde product moet aanschaffen én er voor moet zorgen dat iedereen het ook echt leuk vindt. Wil je het jezelf niet al te moeilijk maken? Kijk dan naar deze lijst met de top 5 populairste relatiegeschenken en vind het cadeau dat het best bij jouw bedrijf past.

Pennen

Als je kijkt naar de belangrijkste factors van relatiegeschenken – dat íedereen het cadeau kan gebruiken én dat je ze in bulk kan verkrijgen – dan kom je al gauw terecht bij schrijfwaren. Pennen bestellen is heel gemakkelijk en zijn altijd goed voor thuis en op kantoor. Vergeet alleen niet er een leuke twist aan te geven! Een goede pen is goud waard en is vaak heel dierbaar voor de eigenaar. Om toch nog wat promotie te verwerven, laat je er een logo op drukken, en als je jouw werknemers wilt toejuichen kan je altijd voor het motto van je bedrijf gaan. Zo voelt de pen extra eigen en creëer je tegelijkertijd wat meer zichtbaarheid. De pen blijft keer op keer het meest populaire relatiegeschenk.

Aanstekers

Een andere budget optie is, jawel, de aansteker. Voordeel van de aansteker is dat ze lang meegaan en eigenlijk toch wel altijd goed hun plek vinden. Ze zijn immers niet alleen voor rokers handig, maar ook een handigheidje voor het aansteken van het gasfornuis, kaarsjes of kampeerliefhebbers. Tip: deel ze ook vooral uit in de winter (met oud en nieuw opkomst: vuurwerk heeft toch een vlammetje nodig). Voor wat extra schwung kan je aanstekers laten bedrukken of kies je een model met ingebouwde flesopener. Altijd goed voor op de borrel.

Lees ook:  5 x hier moet je op letten bij het kopen van een laptop als student of voor je schoolgaande (puber)kind

Tassen

Van rugzakken tot linnen tasjes, van laptoptassen tot een flinke sporttas. Tassen kunnen niet ontbreken in deze lijst met populairste werkcadeaus. Handig voor op werk, maar vóóral fijn voor onderweg! Als je een bedrijf bent dat veel moet reizen, internationale klanten en/of relaties heeft, dan is een tas zo een slecht idee nog niet. Hoe je het ook wendt of keert, een goede nieuwe tas is nooit verkeerd. Als je écht alles uit de kast wilt halen, kan je altijd nog een tweede cadeautje in de tas verstoppen als extra verrassing.

(Koffie)bekers

Of je nou op kantoor werkt of thuis, goede koffie is geliefd op elke werkplek. Natuurlijk kan je jouw werkrelaties wat goede koffiebonen cadeau doen. Wat dit alleen ietwat lastig maakt is dat iedereen zijn koffie anders drinkt. Geef daarom een beker! Bonus: zodra iedereen z’n eigen beker heeft, bespaar je ook flink wat kosten (en op het milieu) met die papieren wegwerp dingen.

Usb-sticks

Een wat modernere optie wat betreft relatiegeschenken, maar zeker niet minder geliefd, is de usb-stick. Wat het zo een uitstekend relatiegeschenk maakt, is het feit dat iedereen er op zijn eigen manier wat aan heeft. Uit onderzoek is gebleken dat deze relatiecadeaus heel effectief zijn en gemiddeld maar liefst zo’n zeven jaar worden bewaard. Wees nou eerlijk: niemand heeft zin om een usb-stick te kopen, maar íedereen kan er een gebruiken. Zo vang je twee vliegen in een klap.

Foto header via iStock, credits: Customdesigner 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy