De lekkerste koffiesmaken om mee wakker te worden

De lekkerste koffiesmaken om mee wakker te worden

Op de automatische piloot naar het koffiezetapparaat lopen is een route die bij ons dagelijkse ochtendritueel hoort. Die eerste kop is namelijk een speciaal moment die we nodig hebben om vol energie de dag te starten. En je begrijpt vast wel dat wij bij Daily Cappuccino niet wakker te krijgen zijn zonder een goede kop koffie. Ze zeggen vaak: “Communication is key”, maar bij ons is dat natuurlijk: “Coffee is key”. Om zo de rest van de dag optimaal te kunnen presteren en in onze kracht te staan. We nemen je mee in de koffiewereld, geven je tips om de kosten van koffiecups laag te houden en vertellen je welke koffiesmaken volgens ons meester zijn.

Rise and shine

In Nederland drinken mensen van boven de 15 jaar en ouder samen 44 miljoen(!) koppen koffie per dag. 5,5 miljoen liter per dag. Daarbij kun je je voorstellen dat dat twee keer het volume is van het olympisch zwembad. Maar waarom drinken we allemaal zoveel koffie? De cafeïne in koffie zorgt ervoor dat je een opgewekt gevoel ervaart. Het hormoon adenosine dat slaperigheid veroorzaakt, kan door de cafeïne zijn werk niet meer doen. Door het drinken van een kop koffie kickstart je je dag en kun je er meteen tegenaan.

Naast het drinken van een kop koffie, is een vast ochtend ritueel ook belangrijk voor een goed begin van de dag. Misschien heb je voor jezelf een ritueel bedacht dat werkt, of sta je er niet eens bij stil dat je een ritueel hebt. Om je ochtendroutine meer kracht te geven, kun je bijvoorbeeld tien minuten eerder je bed uitgaan om iets te doen waar je energie van krijgt. Tijdens het drinken van een kop koffie kun je een vast moment inplannen om een hoofdstuk van je boek te lezen, om een korte ochtendmeditatie te doen of om een heldere to do-lijst te maken voor je dag.
Kwaliteit

Lees ook:  Hotel Not Hotel, nieuw Rotterdams slaappareltje 

Door onze liefde voor koffie hebben we al vele smaken geproefd. Ook kwamen we erachter dat wanneer je een grote koffieliefhebber bent, de cups een behoorlijke vaste last in de maand worden. Nu kun je natuurlijk gaan voor plastic cups, maar dan is de smaak toch een stuk minder. Blij verrast waren we toen we bij Koffievoordeel.nl een bestelling deden van de aluminium cups van het merk Gran Maestro Italiano. Net als de cups van Nespresso® gemaakt van aluminium.

Het fijne verschil is dat de prijs van deze cups veel lager ligt en je voor twintig cups maar €3,99(!) betaald en qua kwaliteit een overheerlijke kop koffie kunt drinken. De nieuwste smaken van Gran Maestro Italiano zijn: Ristretto, Cappuccino, Decafinato, Espresso Forte, Lungo Intenso en Lungo Organica. Nu zullen sommige smaken voor zich spreken, maar andere smaken nog vragen bij je oproepen. Neem een kijkje op de website om je te verdiepen in de verschillende smaken van Gran Maestro Italiano waar je meer over wil weten.

Daily Cappuccino’s favorieten

Onze persoonlijke favorieten gaan we met je delen. Op plek drie staat de Lungo Intenso. De noot-achtige smaak, gecombineerd met kruidige smaken van granenbiscuit en toffee is er eentje die we iedere dag kunnen drinken. Door de verschillende kruiden ervaar je het bakje koffie net even anders dan andere smaken. Met deze smaak wordt een extra beleving toegevoegd aan het kickstarten van je dag. Op nummer twee van ons lijstje staat de Ristretto. Deze krachtige dark roast koffie met Zuid-Italiaans karakter is er eentje die je keer op keer verrast. Deze smaak is een must voor degene die houden van een stevige koffie, met een intense smaak.

Lees ook:  4 x trends op het gebied van brood

Op en top favoriet? Inkoppertje, de Cappuccino. Onze koffiewereld werd geopend door het drinken van een cappuccino en daardoor zal deze liefde altijd blijven voortbestaan. Met de aluminium cappuccino cups van koffievoordeel.nl heb je een cappuccino te pakken die je dat ultieme geluksmomentje in de ochtend brengt. Het gevaar – na het testen van veel koffie – is dat de melk soms te overheersend is, waardoor je de smaak van de koffie niet meer proeft. Bij deze cups is de melk een toevoeging, precies zoals het volgens ons hoort te zijn. Uiteindelijk is “coffee the key”.

0 comments on “De lekkerste koffiesmaken om mee wakker te worden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *