Culinaire verrassing bij Fontein; de mibrasa!

Culinaire verrassing bij Fontein; de mibrasa!

Eten in hartje Rotterdam, vanaf je tafeltje bruisend Rotterdam bekijken en ook nog eens culinair genieten? Dan ga je naar Fontein café en bestel je mibrasa. Fontein ligt aan de bruisende rotonde met zijn overweldigende fontein aan het Hofplein. Rotterdamser wordt het bijna niet. Hier begint het. Dineren op de rooftop aan met witlinnen gedekte tafels, op het terras of binnen in het hippe restaurant.

Mibrasa grill

Eerst even over de mibrasa grill; een combinatie van een houtskooloven, bbq en een grill, met warmteregeling. Deze grill kan dicht (handig, met regen gewoon doorgaan) en geeft een geheel eigen smaak aan de gerechten. Alles kan op de mibrasa klaargemaakt worden: groenten, vlees, vis, fruit, you name it. En wij mochten proberen. Op het gezellige levendige terras neem ik plaats in afwachting van de zomerse gerechten van de mibrasa grill. Er staan overigens ook een paar leuke wijnen op de kaart zowel rood, rosé als wit. Of je begint met een lekkere cocktail, alles kan bij Fontein. Uit de boxen klinkt een zacht zomers muziekje en ik geniet van de reuring om me heen. Je voelt de stad hier vibreren.

Uit eigen tuin

Ik begin met een lekkere cava en al snel komen de kippenvleugeltjes, groene asperges met een absurd lekker rokerig smaakje en pimientos de padrón (groen pepers) met zeezout. En op een plankje ligt de boterzachte kabeljauwfilé met citroen meegegrild en een echte Argentijnse chimichurrie. Het hoofdgerecht bestaat uit gegarneerde gegrilde peen (die MOET je bestellen), de bimi uit eigen tuin, knapperige salade, roseval aardappeltjes en een kakelverse, hele dorade. De smaak is niet te evenaren, dit is een regelrechte verrassing, dit is uniek, dit is een absolute aanrader.

Lees ook:  Planken op een heel nieuw level

De mibrasa staat niet op het menu, maar als je reserveert, geef dan aan dat je wil eten van de mibrasa. Je kunt kiezen tussen vlees/ vis of vegetarisch. En mocht je daarna nog trek hebben, zijn de huisgemaakt taarten ook zeer aan te bevelen.

Eten en spelen

Fontein café is een aanwinst voor Rotterdam, de smaaksensatie van de mibrasa is echt uniek en chefkok Marcel weet de smaken naadloos en verrassend met elkaar te combineren. Ga zelf maar naar Fontein en laat je  verwennen! Tip: ga naar het eten naar beneden in de kelder in, daar organiseren ze vaak leuke evenementen als Bingo Bonanza.

Fontein café, Hofplein 19, Rotterdam

0 comments on “Culinaire verrassing bij Fontein; de mibrasa!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *