5 to do's voor op een druilerige camping dag met kids

5 to do’s voor op een druilerige camping dag met kids

Op vakantie gaan in Nederland betekent niet standaard wakker worden met een helderblauwe hemel. De kans op regen tijdens een zomer in eigen land is erg groot. Dat mag de pret niet bedrukken, want er zijn genoeg dingen die je – vooral met kinderen – kunt doen tijdens een druilerige camping dag. Wij hebben de leukste vijf voor je op een rijtje gezet, zodat je bij wat regen niet meteen je spullen hoeft te pakken om richting huis te gaan.

Stampen in de regen

Vakantie is een moment om te ontspannen en je niet druk te maken om kleine dingen. Kinderen vinden het vaak heerlijk om buiten te spelen met de regen. Organiseer een dansen-in-de-regen-middag samen met je kinderen. Zet een muziekje op en ga samen dansen in de regen, stampen in de plassen en vooral plezier maken. Iets wat je normaal misschien niet zo snel zou doen omdat je er vies van wordt, maar hoe fijn is het ook voor volwassen om het kind in je naar boven te laten komen en ouderwets te spelen in de regen.

Camping cinema

Regen zorgt vaak juist voor een gezellig, knus gevoel. En wat is er nou fijner om te doen dan een film kijken met druilerig weer? Maak een knusse hoek in de caravan of tent, met zoveel mogelijk kussens, kaarsen en een plank met lekkere hapjes. Zo maak je je eigen camping cinema, en heb je een cosy dag met het gezin.

Creatieve bezigheden

Als je op vakantie gaat in Nederland is het altijd handig om voor de kinderen – en voor jezelf – knutselspullen mee te nemen, zodat je altijd iets te doen hebt. Van kleurboeken tot klei en van verf tot glitterpennen. Neem een box mee, zodat je er een creatieve middag van kunt maken. Om het net wat meer camping-feeling te geven, kun je er een themamiddag van maken. Kies bijvoorbeeld voor het knutselen van je eigen mini droom-camping, of laat de kids zelf een thema uitkiezen.

Lees ook:  5 x de leukste strandtenten van Nederland

Ouderwetse bordspellen

Bordspellen zijn eigenlijk bij iedere gelegenheid een goed idee… maar aangezien je op een druilerige dag veel tijd hebt, kom je eindelijk toe aan bordspellen die wat langer duren. Neem Monopoly, Risk of Kolonisten van Catan mee om er een uitdagende spelmiddag van te maken. Heb je niet zo’n lange concentratieboog en wil je liever een simpel spel doen? Ga dan voor kaartspellen als 31-en, pesten of toepen. Leuk voor met het hele gezin. Bij spellen waar je levens voor nodig hebt zoals bij kaartspellen, kun je creatief gebruik maken van snoepjes. De winnaar mag alle snoepjes opeten. Bedenk bij ieder spel een klein prijsje, zodat er iets is om voor te strijden.

Bonte middag

Een bonte middag op de camping, is er eentje die je kinderen nooit vergeten. Ieder gezinslid bedenkt iets wat zij/hij graag wil laten zien aan de rest van het gezin. Te denken valt aan het zingen van een liedje, een ingestudeerd dansje laten zien, een gedicht voordragen, of een toneelstukje opvoeren. Trek alles uit de kast, om er samen een gezellige, bonte middag van te maken.

Foto header via iStock, credits: torwai 

0 comments on “5 to do’s voor op een druilerige camping dag met kids

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *